Γενικά

Από τον καταυλισμό της Μόριας 1.002 πρόσφυγες στην Ν.Καβάλα

Στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια στον καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα προχωρά την ερχόμενη Τρίτη η κυβέρνηση.

Η εγκατάσταση τους θα γίνει σε σκηνές για είκοσι περίπου ημέρες, ενώ στη συνέχεια (σύμφωνα πάντα με διαβεβαιώσεις του υπουργείου) θα μεταφερθούν στην Καβάλα.

Αυτή την στιγμή στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Νέα Καβάλα συνοστίζονται περισσότεροι από 1.200 πρόσφυγες και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν η δημοτική αρχή αντιδράση στην νέα μεταφορά προσφύγων (κάτι που έχει κάνει κατ΄επανάληψη στο παρελθόν με πολύ λιγότερους πρόσφυγες) και πιο πρόσφατα στον απολογισμό της θητείας του ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας αναφορά για πολλοστή φορά στο κλείσιμο του κέντρου προσφύγων.

Το υπουργείο ειδοποίησε τη διοίκηση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης!

Περισσότερα

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]