Πολιτισμός

«Από την ελευθερία της Πατρίδος… στα Ελευθέρια της πόλης»

Η Εκκλησία της Ελλάδος διά της Ιεράς Συνόδου και των ιερών μητροπόλεων οργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις συμμετέχοντας στους εορτασμούς με την ευκαιρία συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με επιστημονικά συνέδρια, εκδόσεις, μαθητικούς διαγωνισμούς, ραδιοφωνικές εκπομπές και άλλες επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2021 σε όλες τις ιερές μητροπόλεις ανά την επικράτεια.

Προς το σκοπό αυτό έγιναν δύο συνάξεις στην Αθήνα (Μάιο και Οκτώβριο 2019) από εκπροσώπους όλων των ιερών μητροπόλεων της Εκκλησίας καταθέτοντας την πρόταση της κάθε μητροπόλεως ώστε να διαμορφωθεί το γενικό πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων.

Σ΄αυτούς τους εορτασμούς συμμετέχει και η ιερά μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με επικεφαλής τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, έχοντας καταθέσει την σχετική της πρόταση για συνδιοργάνωση με τον δήμο Κιλκίς, με τη συνεργασία της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, μιας μεγάλης επετειακής εκδήλωσης που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2021 με τίτλο “Από την ελευθερία της Πατρίδος… στα ελευθέρια της πόλης” .

Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική και θεατρική εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του Κιλκίς, που θα αναδείξει τα γεγονότα από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 έως και την ιστορική μάχη του Κιλκίς το 1913, που αποτέλεσε σταθμό για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, σε μια μεγάλη γιορτή!

Ο αντιπεριφεριάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης αποδέχτηκαν την πρόταση του σεβασμιωτάτου και προς τον σκοπό αυτό συμφώνησαν να προετοιμάσει τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους των τριών φορέων για να ετοιμάσει την εν λόγω εκδήλωση.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τον αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Θεοδωρίδη (Ιερά Μητρόπολη), την υπεύθυνη του Γραφείου Τουρισμού της Π.Ε. Κιλκίς Μαριάννα Σκουλαρικά (Περιφερειακή Ενότητα) και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θεμιστοκλή Κοσμίδη (Δήμος Κιλκίς).

Η επιτροπή έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη της σύσκεψη για τη συνδιαμόρφωση της πρότασης και θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικά με τη διοργάνωση και την επικοινωνία του προγράμματος του εορτασμού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]