Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Απλά μαθήματα ήθους

Συμπεριελήφθη στα πρόσωπα, τα οποία επέλεξε να τιμήσει φέτος ο σύνδεσμος εφέδρων αξιωματικών νομού Κιλκίς, όπως πράττει κάθε χρόνο στο πλαίσιο της θεσμικής εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτάς του.

Μία επιλογή απολύτως εύστοχη στην περίπτωσή του, καθώς έχει καταξιωθεί γιά την δράση και προσφορά του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στον πολιτισμό και στην κοινωνία του Κιλκίς.

Όμως, ο εξαίρετος δάσκαλος, συγγραφέας και εκλεκτός συνεργάτης του «Μαχητή» Δημήτρης Νατσιός αντέδρασε, ζητώντας ευγενικά την εξαίρεσή του από τα φετινά τιμώμενα πρόσωπα.

Ο λόγος; «Ως επικεφαλής κόμματος, και εν όψει επικειμένων εκλογών, θεωρώ ότι μία κατ’ αυτόν τον τρόπο παρουσία μου σε εκδήλωση οποιουδήποτε κοινωνικού φορέα θα μπορούσε να εκληφθεί ως «βήμα» προβολής, κάτι που δεν συνάδει με την στοιχειώδη πολιτική δεοντολογία, την οποία πρεσβεύει ο δικός μου πολιτικός φορέας».

Απλά μαθήματα πολιτικού ήθους από ένα συμπολίτη, που με τον βίο και πολιτεία του όχι απλώς εκπέμπει και αποπνέει, αλλά προσωποποιεί το ήθος.

Αυτού, δηλαδή, που, ειδικότερα στον χώρο της πολιτικής, συγκαταλέγεται προ πολλού στα «είδη πολυτελείας εν ανεπαρκεία».

Περισσότερα

«Οι μόνοι χωρίς κολυμβητήριο»

H ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση του κόμματός του «Νίκη» αφορούσε στα γενικά θέματα. Όμως, ο Δημήτρης Νατσιός δεν λησμονεί… […]

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα