Απλά μαθήματα ήθους

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Συμπεριελήφθη στα πρόσωπα, τα οποία επέλεξε να τιμήσει φέτος ο σύνδεσμος εφέδρων αξιωματικών νομού Κιλκίς, όπως πράττει κάθε χρόνο στο πλαίσιο της θεσμικής εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτάς του.

Μία επιλογή απολύτως εύστοχη στην περίπτωσή του, καθώς έχει καταξιωθεί γιά την δράση και προσφορά του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στον πολιτισμό και στην κοινωνία του Κιλκίς.

Όμως, ο εξαίρετος δάσκαλος, συγγραφέας και εκλεκτός συνεργάτης του «Μαχητή» Δημήτρης Νατσιός αντέδρασε, ζητώντας ευγενικά την εξαίρεσή του από τα φετινά τιμώμενα πρόσωπα.

Ο λόγος; «Ως επικεφαλής κόμματος, και εν όψει επικειμένων εκλογών, θεωρώ ότι μία κατ’ αυτόν τον τρόπο παρουσία μου σε εκδήλωση οποιουδήποτε κοινωνικού φορέα θα μπορούσε να εκληφθεί ως «βήμα» προβολής, κάτι που δεν συνάδει με την στοιχειώδη πολιτική δεοντολογία, την οποία πρεσβεύει ο δικός μου πολιτικός φορέας».

Απλά μαθήματα πολιτικού ήθους από ένα συμπολίτη, που με τον βίο και πολιτεία του όχι απλώς εκπέμπει και αποπνέει, αλλά προσωποποιεί το ήθος.

Αυτού, δηλαδή, που, ειδικότερα στον χώρο της πολιτικής, συγκαταλέγεται προ πολλού στα «είδη πολυτελείας εν ανεπαρκεία».

Περισσότερα

Το φλουρί στον πρόεδρο

Το απόγευμα της Τρίτης 31.1.23, λίγο πριν την έναρξη της 2ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα. […]

Και «καμμένες» και… άσβηστες

Μάλλον δεν συνιστά και την καλύτερη τιμή στην μνήμη του θρύλου του αντάρτικου του Πόντου Ευκλείδη Κουρτίδη… ο φωτισμός του […]

Δείτε ακόμα

Γ. Γεωργαντάς στα εγκαίνια της Zootechnia: Το Μάρτιο στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Κλείνει η μεγαλύτερη εκκρεμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας Ως μια ευκαιρία επανεκκίνησης της ελληνικής κτηνοτροφίας, χοιροτροφίας, πτηνοτροφίας και αλιείας χαρακτήρισε την […]