Ελλάδα

Απινιδωτές σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Με απινιδωτές εξοπλίζονται οι εποπτείες καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης στην πολυσύχναστη νέα παραλία (δίπλα στο Μακεδονία Παλλάς) και στο κέντρο στην οδό Σολωμού η οποία λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως ενώ ένας νέος απινιδωτής θα βρίσκεται στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχουν απινιδωτές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης καθώς και στο ΣΜΑ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στη εποπτεία καθαριότητας στην Νέα Παραλία ενημέρωση και εκπαίδευση των εποπτών καθαριότητας και πολιτικής προστασίας από τον Χρήστο Νικολαΐδη εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών από την emd health and rescue academy σχετικά με το πως οι υπάλληλοι θα αναγνωρίσουν μια καρδιακή ανακοπή και πως γίνεται η χρήση απινιδωτή.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεΐμπεκης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας Βασίλης Μωυσίδης.

Στόχος είναι η χρήση των απινιδωτών στην απευκταία περίπτωση ανακοπής καρδιάς κάποιου συμπολίτη μας τόνισε ο κ. Αηδονοπουλος. Για μια κίνηση που δείχνει το ενδιαφέρον και τη φροντίδα για το δημότη μίλησε ο κ. Ζεϊμπέκης. Εξοπλίζεται και εκσυγχρονίζεται ο δήμος τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μωυσίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα