Κοινωνία

«Δόξη και τιμή» απεχώρησε από την υπηρεσία ο Μ. Καπνόπουλος

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Συνταξιοδοτήθηκε εφέτος μετά από 34 συναπτά έτη εργασίας ως υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού ο μέχρι προ τινος (Αύγουστο 2018) διευθυντής των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Παιονίας Ματθαίος (Μάνθος) Καπνόπουλος.

Ένας δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος υπηρέτησε σε όλη του την επαγγελματική πορεία την τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού, καθώς προσελήφθη στον δήμο Αξιούπολης τον Αύγουστο του 1986 επί δημαρχιακής θητείας του Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου, τρία χρόνια μετά την αποφοίτησή του από την τότε Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1983, και αποχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες από αυτήν έχοντας, συνεργασθεί στο μεσοδιάστημα με τους δημάρχους Παύλο Σαγματόπουλο, Ιωάννη Πολυχρονίδη και Σόνια Συμεωνίδου στον πρώην δήμο Αξιούπολης και τους ομολόγους των Αθανάσιο Λαπόρδα, Χρήστο Γκουντενούδη και Κωνσταντίνο Σιωνίδη στον νυν δήμο Παιονίας τον τελευταίο “σταθμό” της υπηρεσιακής του διαδρομής.

Μία διαδρομή, που ουσιαστικώς ταυτίζεται με την σύγχρονη πορεία και ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Πατρίδα και τον τόπο μας, καθώς συνδέεται με την ίδρυση και τετάρτου δήμου, του Πολυκάστρου, στον νομό μας, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει καθήκοντα δημοτικού υπαλλήλου τον Αύγουστο του 1986 και μετέπειτα με τις δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης με το πρόγραμμα “Καποδίστριας” το 1998, με την δημιουργία στον νομό μας ένδεκα δήμων και μιάς ορεινής χειμάζουσας κοινότητας Λιβαδίων και δώδεκα χρόνια μετά, το 2010, με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”, με την κατάργηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης την καθιέρωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και την δημιουργία δύο δήμων, των Κιλκίς και Παιονίας στα όρια της περιφερειακής ενότητας του Κιλκίς.

Όμως, αυτό, που ουσιαστικώς είναι το πιό σημαντικό στοιχείο σε αυτήν την πολυετή πορεία του 60χρονου σήμερα με προσφυγικές ποντιακές ρίζες κατοίκου Αξιούπολης ,είναι αυτό που σχετίζεται με το απαράμιλλο ήθος , ύφος και τις ικανότητες του ως δημοτικού υπαλλήλου.

Στοιχεία, τα οποία τον ανέδειξαν γρήγορα ιεραρχικώς, ωθώντας τον τότε δήμαρχο Αξιούπολης Γιάννη Πολυχρονίδη να τον ορίσει, με σχετικές αποφάσεις , το 1991 αρχικώς ως προϊστάμενο διοικητικών υπηρεσιών και το 2000 στην θέση του διευθυντού διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του τότε δήμου Αξιούπολης.

Διευθυντικό αξίωμα, στο οποίο παρέμεινε και μετά την διαδοχή του κ. Πολυχρονίδη από την δήμαρχο Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, το 2006, και συνέχισε να υπηρετεί και μετά το 2010, με απόφαση του 2011 από πλευράς του τότε δημάρχου Παιονίας Αθανασίου Λαπόρδα, αδιάλειπτα έως τον Αύγουστο του 2018, όταν και αποσύρθηκε της θέσεως του, γιά να εκπαιδεύσει στα καθήκοντα του τον σημερινό διάδοχό του, έχοντας παράλληλα προλάβει να συνεργασθεί, πάντα αρμονικώς και δημιουργικώς με τον διάδοχο του κ. Λαπόρδα , τον κ. Γκουνενούδη, αλλά και τον σημερινό δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη.

Δείγμα της καθολικής αναγνώρισης προς το πρόσωπο και τις ικανότητές του, και το οποίο επιβεβαιώθηκε προσφάτως σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν όλες οι δημοτικές παρατάξεις προχώρησαν σε ειδική μνεία και αναφορά στο γεγονός της αποχώρησής του από τις δημοτικές υπηρεσίες και την πρόσφατη συνταξιοδότησή του, με τον δήμαρχο Παιονίας να ανακοινώνει την πρόθεση της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει ειδική τιμητική εκδήλωση.

“Ουδείς αναντικατάστατος”, αναφέρει γνωστή ρήση, και σίγουρα η επισήμανσή της αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, όμως είναι εξ ίσου βέβαιον, ότι υπάρχουν περιπτώσεις, όπως εν προκειμένω, που κάτι τέτοιο δύσκολα θα επιτευχθεί, καθώς, πέραν των όσων προαναφέρθηκαν, η μοίρα θέλησε να «σφραγίσει» με έναν ακόμη τρόπο, πιο σημαντικό από όλους, την πορεία του ανδρός στην τοπική αυτοδιοίκηση, συνδέοντας και την προσωπική του διαδρομή με αυτήν, καθώς η σύντροφος της ζωής του Αγγελική Ουζούνη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, υπήρξε και αυτή γιά 28 χρόνια δημοτική υπάλληλος.

Τον επιμακρόν διευθυντή υπηρεσιών Μ.Καπνόπουλο τίμησε ο δήμος Παιονίας

Με μια λιτή τελετή τίμησε ο δήμος Παιονίας τον επί χρόνια διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των δήμων Αξιούπολης και Παιονίας, Μάνθο Καπνόπουλο για την συνταξιοδότηση του, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020.

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης απονέμοντας του τιμητική πλακέτα τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά του.απευθύνοντας τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Κύριε Καπνόπουλε,
Η ολοκλήρωση της πολύχρονης προσφοράς σου στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους δήμους Αξιούπολης και Παιονίας, συνέπεσε με την δημαρχιακή μου θητεία και έτσι σήμερα έχω την χαρά και τη τιμή να σου απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, και πιστεύω ότι εκφράζω όλους τους προηγούμενους δημάρχους με τους οποίους συνεργάστηκες όλα αυτά τα χρόνια και των οποίων το έργο συνέδραμες προς όφελος του τόπου και των δημοτών μας.

Σε γνωρίζω πολλά χρόνια και έχω ιδία αντίληψη για το ήθος, τις ικανότητες και την άοκνη προσφορά σου.

Γνωρίζεις όσο ελάχιστοι τα θέματα και τις ιδιαιτερότητες της αυτοδιοίκησης και υπήρξες σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σου, ο διευθυντής που έδινε λύσεις στις διοικήσεις των δήμων που υπηρέτησες και που πρόσφερε απλόχερα συμβουλές σε όποιο συνάδελφο προσέτρεχε σε εσένα για βοήθεια.

Η συνταξιοδότηση σου δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στην διοικητική δομή του δήμου μας, κενό που ευελπιστώ να καλύψουν οι άξιοι συνάδελφοι με τους οποίους συνεργάστηκες όλα αυτά τα χρόνια.

Φίλε Μάνθο σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις υγεία και μακροζωία ώστε να απολαύσεις τους κόπους της πολύχρονης εργασίας σου και να μπορέσεις να ασχοληθείς με ότι σε ευχαριστεί και σε γεμίζει.»

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα