Κοινωνία

“Έφυγε” ξαφνικά ο 51χρονος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας Χρήστος Καραθόδωρος

Τον απροσδόκητο χαμό ενός από τους πιο χαμογελαστούς, οξυδερκείς και αποτελεσματικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης θρηνεί από εχθές περίπου τα μεσάνυκτα ο δήμος Παιονίας, καθώς έφυγε από την ζωή από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο μόλις πενήντα ενός ετών δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας Χρήστος Καραθόδωρος.

Πατέρας τριών παιδιών από δύο γάμους ο εκλιπών έχοντας αποκτήσει δυο θυγατέρες από τον πρώτο του γάμο και έναν υιό ολίγων μηνών από τον δεύτερο βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του λίγο πριν τα μεσάνυκτα σε παρακείμενη της κατοικίας του οικία στενού συγγενικού του προσώπου στην περιοχή “Καραθοδωρέϊκα” αμέσως μετά τον έλεγχο τον οποίο διενεργούσε στις κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Βαρύ το πένθος στην τοπική κοινωνία και την δημοτική αρχή για τον απροσδόκητο χαμό ενός από τους πιο χαμογελαστούς και γεμάτους ενέργεια κατά κοινή ομολογία ανθρώπους, που τραγική ειρωνεία ετοιμαζόταν να προχωρήσει αυτήν την περίοδο στην βάπτιση του μικρού του υιού, η οποία ίσως επισπευσθεί λόγω του τραγικού συμβάντος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Σε κλίμα πάνδημης συγκίνησης οδηγήθηκε στη τελευταία του κατοικία το απόγευμα της Τρίτης 27.10.20, με τη παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών παραγόντων της πολιτικής ζωής και της αυτοδιοίκησης, με τη νεκρώσιμη ακολουθία να τελείται στον ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πολυκάστρου.

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Παιονίας για το θάνατο του Χρήστου Καραθόδωρου
Ο δήμαρχος Παιονίας και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζοντας τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του εκλεκτού συμπολίτη μας, αυτοδιοικητικού, προέδρου της ΔΕΥΑ Παιονίας, πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα Χρήστου Καραθόδωρου,

και συνεκτιμώντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, (το ήθος, την εντιμότητα, την εργατικότητα, τον έμπρακτο ανθρωπισμό του και τη διάθεση άδολης προσφοράς σε όλα τα πεδία της κοινωνικής του δράσης), την ανιδιοτελή υπηρέτηση του τόπου του μέσω της δραστηριοποίησής του στην αυτοδιοίκηση και στην πολιτική, σε ένδειξη πένθους και προς απότιση της πρέπουσας και επιβαλλόμενης τιμής

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

– Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος Χρήστου Καραθόδωρου.

-Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο δημαρχείο κατά την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.

– Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

– Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου.

– Να παραστεί αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου (στο πλαίσιο λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19) στην εξόδιο ακολουθία και να παρακολουθήσει την επικήδειο πομπή .

– Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του εκλιπόντος.

– Να αναλάβει η δήμος Παιονίας την κάλυψη της δαπάνης της τελετής του εκλιπόντος σύμφωνα με το άρθρο 140 παρ. 4 Ν.3463/2006 και μέχρι του ποσού των 1.000€ προς το γραφείο τελετών που ανέλαβε την τελετή.

O πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΗΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα Δ.Ε.Ε. Κιλκίς Ν.Δ.
Ο πρόεδρος, ο γραμματέας και τα στελέχη (υπεύθυνοι) τομέων της Δ.Ε.Ε.Π. νομού Κιλκίς Ν.Δ εκφράζουμε στην οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του θανόντος τα πλέον θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας.

Ο Χρήστος, σεμνός, ευγενής και άνθρωπος της προσφοράς υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης τον συνάνθρωπο του όντας ενεργός πολίτης και σημαίνον στέλεχος της Αυτοδιοίκησης αλλά και της ΝΔ για την οποία αγωνίσθηκε πάντοτε κατά τρόπο άδολο και υποδειγματικό.

Η απώλεια του μέχρι πρότινος προέδρου της ΔΕΥΑ Παιονίας είναι μεγάλη όχι μόνο για τους οικείους του αλλά και για την τοπική μας κοινωνία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τoν σκεπάσει.

H αγάπη της κοινωνίας μας θα τον συντροφεύει στο τελευταίο του ταξίδι.

Καλό Παράδεισο

Συλλυπητήριο μήνυμα ΔΗΜ.Τ.Ο. Παιονίας
Ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Παιονίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος δημοτικού συμβούλου και προέδρου της ΔΕΥΑ Παιονίας Χρήστου Καραθόδωρου για τον πρόωρο θάνατό του.

Ο Χρήστος Καραθόδωρος υπήρξε μια ευγενική μορφή που υπηρέτησε με ήθος και σεμνότητα τον χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και του κόμματός μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τoν σκεπάσει.

Καλό Παράδεισο.

Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τον αδόκητο χαμό του Χρήστου Καραθόδωρου.

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Κιλκίς
Ο εκλιπών υπηρέτησε με δυναμισμό την τοπική αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης στο δήμο Πολυκάστρου και αργότερα στο δήμο Παιονίας. Διακρινόταν για την ευθύτητα και το ήθος του. Η απώλειά του για το δήμο Παιονίας είναι βαριά και δυσαναπλήρωτη.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και τους εύχομαι την εξ ύψους παρηγορία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα