Κοινωνία

«Βαρύ» πένθος σε Πολύκαστρο και Αξιούπολη γιά τον Χ.Ευμορφόπουλο

Η «αλυσίδα» των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού «μακραίνει» συνεχώς, και ο νομός Κιλκίς έχει ήδη «πληρώσει βαρύ τίμημα», καθώς τον τελευταίο καιρό προστέθηκαν σ’ αυτήν αρκετοί νέοι «κρίκοι».

Ένας από αυτούς ήταν και ο Χαρίτων Ευμορφόπουλος με καταγωγή από την Αξιούπολη και με μακρόχρονη δραστηριότητα στο Πολύκαστρο.

Ο Χάρης, όπως τον προσφωνούσαν οι οικείοι και οι ουκ ολίγοι φίλοι του, έχασε την «μάχη» με τον νέο κορωνοϊό την Τρίτη 4-1-21, «βυθίζοντας» σε «βαρύ» πένθος την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής.

Η εκφορά αυτού του αξιαγάπητου φίλου, συμπολίτη και συνανθρώπου έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 5-1-21 από τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία (Ίσβορο) Αξιούπολης.

Ήταν μόνον 62 ετών.

Γέννημα – θρέμμα της Πηγής, «το τρανόν αγούρ παιδίν» του Νικόλα και της Βαρβάρας Ευμορφοπούλου, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με ποντιακές αρχές και παραδόσεις, με πνεύμα συντροφικότητας, αγωνιστικότητας, αγάπης προς τον συνάνθρωπο και ιδιαιτέρως προς τον πάσχοντα, τον ανήμπορο.

Η γενέτειρά του Αξιούπολη ήταν πάντα στην σκέψη και στην καρδιά του.

Όμως, αγάπησε και το Πολύκαστρο και «ρίζωσε» σ’ αυτό.

Αγαπήθηκε από τους Πολυκαστρινούς γιά την εντιμότητα, το ήθος του και τις αρχές του. Ασχολήθηκε με την εστίαση, την εμπορεία ποτών και τροφίμων, και τα τελευταία χρόνια με την σύζυγο του «ξαναζωντάνεψαν» το ιστορικό,παλαιό παντοπωλείο του αλησμόνητου Χρήστου Ακοκκαλίδη, στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, δημιουργώντας την μικρή αγορά «Ο Χάρης γιά όλα».

Και δεν ήταν μόνον ο Χάρης γιά όλαΕτός όλων αυτών, ο Χάρης Ευμορφόπουλος άφησε ανεξίτηλη «υπογραφή» και στα κοινωνικά, πολιτιστικά και, κυρίως, αθλητικά δρώμενα της περιοχής, μένοντας στην κοινή γνώμη και συνείδηση ως άνθρωπος και παράγοντας της προσφοράς.

Ήταν επόμενο, η πρόωρη απώλειά του να αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον τόπο του και την κοινωνία του και να προκαλέσει «μούδιασμα» σ’ αυτήν.

Όμως Αξιούπολη, Πολύκαστρο και γενικώς η κοινωνία του νομού θα στερούνται στο εξής απλώς την φυσική παρουσία του.

Η μορφή του έχει «χαραχθεί» βαθιά στην συλλογική συνείδηση και η μνήμη του δεν πρόκειται να «ξεθωριάσει» ποτέ, έτσι που να μπορεί κανείς να λέγει με βεβαιότητα, ότι ο Χαρίτων Ευμορφόπουλος, θα βρίσκεται για πάντα ανάμεσά μας.

Καλό Παράδεισο και καλή Ανάσταση καλέ μας φίλε, συμπολίτη και συντοπίτη Χάρη.

Και ας είναι «ελαφρό» το χώμα της ιερής γης της Παιονίας, που σε σκέπασε για πάντα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα