Κοινωνία

“Βαδίζει” την “μακαρία οδό”ο Θωμάς Παπαχρήστου

Έχασε την “μάχη” με τα προβλήματα υγείας, τα οποία τον ταλαιπωρούσαν επί μακρόν τους τελευταίους μήνες και άφησε την τελευταία του πνοή την Δευτέρα 11.5.20, στο νοσοκομείο του Κιλκίς όπου νοσηλευόταν μετά από χειρουργική επέμβαση στα άκρα, ένας από τους πιό αγαπητούς ανθρώπους της “πιάτσας” στην Αξιούπολη, ο Θωμάς Παπαχρήστου.

Ένας αξιαγάπητος πραγματικά άνθρωπος ο Τομ, όπως τον αποκαλούσαν οι πάντες, που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε προς το τέλος του βίου, ουδέποτε έχασε το χαμόγελο από τα χείλη του, την σκωπτική αίσθηση του χιούμορ και την αγάπη του για τον σύλλογο της καρδιάς του, τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Ενας πραγματικός μαχητής της ζωής σε επαγγελματικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, μιάς και εκτός του ότι υπήρξε ένα από τα πλέον διακεκριμένα στελέχη στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας θητεύσει την δεκαετία του ’80 ως πρόεδρος και της τοπικής οργάνωσης, ήταν και υποψήφιος δήμαρχος Αξιούπολης δύο φορές.

Η πρώτη, το 1990, όταν και ηττήθηκε για ελάχιστες ψήφους από τον συνυποψήφιό του και μετέπειτα δήμαρχο Αξιούπολης για τέσσερες θητείες Γιάννη Πολυχρονίδη, και η δεύτερη το 1998, χρηματίζοντας δημοτικός σύμβουλος στις αντίστοιχες τετραετίες.

Πέραν της ενασχολήσεώς του με την πολιτική, ο Θωμάς Παπαχρήστου ανέπτυξε πλούσια δράση στην γενέτειρά του και στον επιχειρηματικό – επαγγελματικό τομέα, με την λειτουργία κυρίως καταστημάτων ψυχαγωγίας και της εστίασης επί σειρά ετών, αφήνοντας και εκεί το στίγμα του.

Εξ ίσου σημαντική και πλούσια ήταν η παρουσία του και στον χώρο του αθλητισμού, όπου, πέραν από σπουδαίος αθλητής των αγωνισμάτων ταχύτητας στα 100 και 60 μέτρα με τα χρώματα της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, υπήρξε επί σειρά ετών αθλητικός παράγοντας στην ομάδα ποδοσφαίρου της Αξιούπολης, τον “Εθνικό”, έχοντας διατελέσει μάλιστα και πρόεδρος την περίοδο 1997-98.

Γόνος οικογενείας αυτόχθωνων Μακεδόνων από την περιοχή της Όσσας Θεσσαλονίκης με τον αείμνηστο πατέρα του Βασίλειο Παπαχρήστου να εγκαθίσταται στην Αξιούπολη στις αρχές της δεκαετίας του ’40 είχε νυμφευθεί την Βασιλική Παπαχρήστου, με την οποία απέκτησε δύο τέκνα, τον πολιτικό μηχανικό σήμερα Βασίλη Παπαχρήστο και την δασκάλα Ειρήνη Παπαχρήστου.

Καλό ταξίδι φίλε και συνοδοιπόρε Τομ, “αμερόληπτε” Παοκτσή (έτσι συνήθιζε να αποκαλεί τον εαυτό του), καλό ταξίδι από όλα “τα παιδιά της πιάτσας”.

Γιατί αυτό πραγματικά ήσουν σε όλη σου την ζωή “ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ της ΠΙΑΤΣΑΣ”.

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα