Κοινωνία

Θλίψη για την αιφνίδια απώλεια του Θώδορου Αλμετίδη

Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στην κοινωνία του Κιλκίς η αιφνίδια απώλεια του Μεταλλικιώτη Θόδωρου Αλμετίδη, με την μακρά παρουσία στα συνεταιριστικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, τόσο της γενετειράς του όσο και του Κιλκίς.

Ο Θόδωρος Αλμετίδης “έφυγε” στα 72 του, έχοντας προσφέρει σε όλους τους προαναφερθέντες τομείς αλλά και έχοντας να δώσει πολλά ακόμη, εξ ου και η αίσθηση του κενού που δημιούργησε η απωλειά του.

Υπαλληλικό στέλεχος της πάλαι ποτέ ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών Κιλκίς, έδινε πάντοτε το παρών σε δραστηριότητες υπερ των δικαίων των αγροτών και εργαζομένων, υποστηρίζοντας με συνέπεια τα πιστεύω του.

Άνθρωπος με ευρύτατες “ακαδημαϊκες” γνώσεις, μορφωμένος και καλλιεργημένος έδωσε διέξοδο στις πολιτιστικές ευαισθησίες του με ενεργό συμμετοχή στην “θεατρική Άνοιξη” του Μεταλλικού.

Κοντά σ΄αυτά, διακρινόταν και για ένα ταλέντο του, το οποίο, δεν προβλήθηκε και δεν αναδείχθηκε ποτέ κατ’οπιν δικής του συνειδητής επιλογής, όπως αρμόζει σε κάθε καλλιεργημένο άνθρωπο, όταν κάνει κάτι επειδή τον εκφράζει και δεν “επενδύει” βιοποροστικώς σε αυτό.

Ήταν το σπουδαίο ταλέντο του ως γελοιογράφου το οποίο ευτυχώς αποτυπώθηκε κατ΄επανάληψιν και σε στήλες της εφημερίδας του ¨”Μαχητή του Κιλκίς”, μιας και αυτός ευτύχησε να συνεργασθεί μαζί του.

Η μορφή του και το πνεύμα του έμειναν για πάντα εδώ, και η μνήμη του θα είναι αιώνια.

Χαρακτηριστικό δείγμα του γελοιογραφικού ταλέντου του Θ.Αλμετίδη

Χαρακτηριστικό δείγμα του γελοιογραφικού ταλέντου του Θ.Αλμετίδη

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα