Κοινωνία

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην νομικός σύμβουλος της Ε.Ι.Ε.Τ. Νίκος Μίνης

Τα χαράματα της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή ο έγκριτος νομικός Νικόλαος Μίνης κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, ύστερα από επισκληριδιο εγκεφαλικό αιμάτωμα που υπέστη και εξάμηνη παραμονή στο νοσοκομείο.

Ο Νικόλαος Μίνης γεννήθηκε το 1946, στο Προδρόμι Θεσπρωτίας. Παιδί της βιοπάλης, μακριά από τον πατέρα του που εργαζόταν στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου για να εξασφαλίσει τα προς το ζην της οικογένειας, σπούδασε με επιτυχία νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο της δικτατορίας λόγω των σπουδών και φυσικών προσόντων του τοποθετείται, χωρίς την θέληση του, στα ΕΑΤ ΕΣΑ. Εκεί, η αντιδικτατορική του δράση παίρνει σάρκα και οστά παρά τον καθημερινό κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του. Ο ίδιος υπέστη βασανιστήρια, παρ’ όλα αυτά βοήθησε και διέσωσε εκατοντάδες βασανισθεντες από τον βέβαιο θάνατο όπως καταγράφεται από μαρτυρίες των ίδιων και μελών του συνδέσμου φυλακισθεντων και εξορισθεντων.

Μετά την πτώση της Χούντας, στο ειδικό δικαστήριο, υπήρξε από τους λίγους που τόλμησε και κατονόμασε τους βασανιστές και επιβεβαίωσε τις απάνθρωπες πρακτικές τους παρ’ όλες τις απειλές και την απόπειρα δολοφονίας που επιχειρήθηκε προς το πρόσωπο του.

Η δράση και το βιογραφικό του, ως διακεκριμένος νομικός, πλούσιο. Υπέρμαχος της μάχιμης δικηγορίας διετέλεσε νομικός της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου για περισσότερα από 20 χρόνια, αναπτύσσοντας στενούς δεσμούς με τα μέλη της Ένωσης, τα οποία βοηθούσε σε κάθε πρόβλημα τους. Παράλληλα υπήρξε πλούσια η ενασχόληση κι η εμπλοκή του με το χώρο του αθλητισμού.

Ως μέλος του ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ) βραβεύτηκε για την πολυδιάστατη δράση του, ενώ παράλληλα διετέλεσε αθλητικός δικαστής της ΕΠΑΕ και νομικός της Π.Ε.Κ υπό τον Γ. Λυσσαρίδη. Υπήρξε νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης προπονητών, νομικός σύμβουλος της ΕΠΑΕ και εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών.
Μα πάνω απ’ όλα ο Νικόλαος Μινης διακρίθηκε για την ευαισθησία τον ανθρωπισμό και προσφορά του στον συνάνθρωπο. Γνήσιος υποστηρικτής της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και του αλτρουισμού.

Αυτός ήταν ο κύριος Μίνης…

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου αποχαιρετά τον επί χρόνια συνεργάτη της, εύχεται στους οικείους του να ζήσουν πολλά χρόνια να τον θυμούνται με αγάπη και περηφάνια.

Η Ε.Ι.Ε.Τ. στην τακτική Γενική Συνέλευση του 2016 τίμησε τον Νίκο Μίνη για την πολυετή του προσφορά στον κλάδο και στους συναδέλφους μας.

Περισσότερα

Δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος, το «διαμάντι» της επιστημονικής έρευνας στον «πόλεμο» εναντίον του καρκίνου

Της Βασιλικής Μιχοπούλου* Ο δρ Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος έχει λάβει έξι φορές υψηλού κύρους χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας σχεδόν […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]