Κοινωνία

Στην αθανασία ο δημοσιογράφος Τριαντ.Δραβαλιάρης

Μετά από σκληρή μάχη τριών χρόνων με τον καρκίνο «έφυγε» από την ζωή, σε ηλικία 59 ετών, ο διαπρεπής δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης, διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Ημερησία», γόνος Κιλκισιώτικης οικογένειας.
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε συγκίνηση στον χώρο της δημοσιογραφίας.
Γενικός γραμματέας της ΕΦΕΕ κατά την μεταπολίτευση, ως επικεφαλής της Πανσπουδαστικής, διακρίθηκε ιδιαιτέρως ως δημοσιογράφος πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ.
Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Αυγή», ως σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα «Εξουσία» και ως διευθυντής στους ραδιοφωνικούς «902 Αριστερά στα FM» και «Planet». Για έναν χρόνο διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Έθνος» ενώ, από το 2001 και μετά εργάστηκε ως διευθυντής σύνταξης στην οικονομική εφημερίδα «Ημερησία».
Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης γεννήθηκε στο Ανω Θεοδωράκι το 1955. Η μεταπολίτευση τον βρίσκει φοιτητή στην τότε Ανώτατη Σχολή Πολιτικών επιστημών, σήμερα Πάντειο πανεπιστήμιο. Συμμετέχει δραστήρια στο φοιτητικό κίνημα της εποχής του και, από το 1977 έως το 1985, είναι γενικός γραμματέας του κεντρικού συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ως επικεφαλής της ισχυρότερης συνδικαλιστικής παράταξης της εποχής: της Πανσπουδαστικής.
Διετέλεσε μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.
Ήταν πατέρας τριών παιδιών.
Σε όλη την δημοσιογραφική πορεία του δεν έπαυσε να διατηρεί δεσμούς με την γενέτειρα και τον τόπο καταγωγής του, αναδεικνύοντας θέματα και προβάλλοντας δραστηριότητες του νομού από όλους τους τομείς της ζωής του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]