Κοινωνία

Το «τελευταίο αντίο» στον συνταξιούχο παντοπώλη Αθανάσιο Ασλανίδη

Γιά την απώλεια ενός ακόμη καλού συμπολίτη πενθεί η κοινωνία του Κιλκίς.

Πρόκειται γιά τον συνταξιούχο παντοπώλη Αθανάσιο Ασλανίδη, που «έφυγε» ξαφνικά την Πέμπτη 18.4.24 από παθολογικά αίτια, σε ηλικία 79 ετών.  Ο εκλιπών καταγόταν από χωριό των Σερρών, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του στο Κιλκίς, έχοντας ενσωματωθεί πλήρως στην κοινωνία του και στην ζωή του.

Επί πάρα πολλά χρόνια διατήρησε παντοπωλείο στο ισόγειο παλαιάς νεοκλασικής οικίας, στην αρχή της οδού Γεωργίου Καπέτα, και σε μικρή απόσταση από το σημερινό δημαρχείο, με όλα τα διατιθέμενα από αυτό είδη να το καθιστούν συνώνυμο της ποιότητας (σήμερα δεν υπάρχει, καθώς ολόκληρη η παλαιά οικία έχει κατεδαφισθεί).

Ως εμποροεπαγγελματίας διακρινόταν γιά την συνέπεια και την εξυπηρετικότητά του, ενώ ως άνθρωπος χαρακτηριζόταν από κοινωνικότητα και ευγένεια, γι’ αυτό και το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στην κιλκισιώτικη κοινωνία.

Ωστόσο, γιά τους λόγους που αναφέρθηκαν, αυτή ναι μεν θα στερείται του λοιπού της φυσικής παρουσίας του, πλην όμως θα έχει πάντα «ζωντανή» την μορφή του στην συλλογική μνήμη.

Καλό κατευόδιο και καλή Ανάσταση αλησμόνητε συμπολίτη μας Αθανάσιε Ασλανίδη.

Η εκφορά του θα γίνει την Παρασκευή 18.4.24, από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, με ώρα έναρξης 5 το απόγευμα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα