Κοινωνία

Στο “περιβόλι του ουρανού” ο καταξιωμένος παραγωγός, αγροτοσυνδικαλιστής και αυτοδιοικητικός Αλ.Νικολαΐδης

Η κοινωνία του νομού Κιλκίς αισθάνεται “φτωχότερη” μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του εκ των επιφανών παραγωγών και καλλιεργητών του νομού, με την μακρά ενεργό ανάμιξη στα κοινωνικά, πολιτικά, αγροτοσυνδικαλιστικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, Αλέξανδρου Νικολαΐδη από την Φιλυριά, που γιά όλους ήταν ο αγαπητός Αλέκος.

Ένας άνθρωπος, ο οποίος εξέπεμπε σεβασμό, συνέπεια, αξιοπρέπεια και ζωντάνια αξιοπρέπεια, με την ανιδιοτελή και ουσιαστική προσφορά του στα τοπικά κοινά και την δυναμική παρουσία του στους αγώνες του αγροτικού κόσμου να αποτελούν “φάρο” και “οδηγό” γιά όλους τους ενεργούς πολίτες, ιδιαιτέρως δε γιά τους νεώτερους.

Αεικίνητος
Γεννημένος το 1942 και αγρότης από το 1957, ο αεικίνητος Αλέκος Νικολαΐδης καλλιέργησε σιτάρια, καπνά, βαμβάκια, κάστανα και ανέπτυξε δραστηριότητα στην παραγωγή φρούτων, όπως ροδακίνων, κερασιών, καϊσίων και μήλων, με την κερασοπαραγωγή του ειδικότερα να αποκτά ευρύτατη φήμη και εκτός ορίων νομού Κιλκίς.

Όμως, δεν ήταν μόνον αυτά.

Δέκα ολόκληρα χρόνια ήταν οδηγός στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κιλκίς. Μέχρι και αντιπρόεδρος του σωματείου οδηγών και αντιπρόσωπός του στο εργατικό κέντρο διετέλεσε.

Από το 1974 αρχίζει η συνδικαλιστική και πολιτική δράση του, ως στελέχους του ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση του κόμματος, αλλά και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Μέλος της διοίκησης του τοπικού συνεταιρισμού, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Αξιούπολης, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της και κατά το διάστημα 1994-1997 πρόεδρός της.

Tον Φεβρουάριο του 1975 εκλέγεται πρώτος κοινοτικός σύμβουλος, την επόμενη τετραετία (1979-1982) αντιπρόεδρος της κοινότητας Φιλυριάς, νομαρχιακός σύμβουλος την τετραετία 1983-1986 και στις κοινοτικές εκλογές εκείνου του χρόνου στοιχίζεται στον συνδυασμό του Κώστα Παυλίδη, νυν προέδρου της τοπικής κοινότητας Φιλυριάς και εκλέγεται σύμβουλος.
Από το 1992 έως και το 1998, επί δυο τετραετίες δηλαδή πριν τον Καποδίστρια”’, ο Αλέκος Νικολαΐδης διατελεί πρόεδρος της κοινότητας Φιλυριάς.

Ενεργό κομματικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκλέγεται και στην νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του κόμματος.

Συγχρόνως δεν σταματά ούτε στιγμή να προωθεί και να προβάλλει τα αγροτικά θέματα του τόπου, είτε πρωτοστατώντας είτε συμμετέχοντας σε σχετικές πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο όλων αυτών εντάσσεται και η εκ μέρους του ένθερμη στήριξη αρχικώς του τοπικού Τύπου και κατόπιν όλων των άλλων αναπτυχθέντων τοπικών μέσων ενημέρωσης, αναγνωρίζοντας ανεπιφύλακτα τον ρόλο τους στην υπόθεση της προβολής και προώθησης των θεμάτων και ζητημάτων του τόπου. Μάλιστα συνδεόταν με ιδιαιτέρως εγκάρδια φιλική σχέση με τον αείμνηστο ιδρυτή του Μαχητή”, της “Ημερησίας”και του “Ῥάδιο – Μαχητής” Σταύρο Ορφανίδη.

Ένας συντοπίτης και συμπολίτης, εν τέλει, που άφησε ανεξίτηλη τη “σφραγίδα” του σε πολλούς τομείς της ζωής του τόπου, με επακόλουθο η “αναχώρησή” του γιά το “δίχως γυρισμό ταξίδι” να αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Όμως η μορφή του θα παραμείνει ανεξίτηλα “χαραγμένη” στην συλλογική συνείδηση, γι’ αυτό και θα ζη γιά πάντα στις καρδιές και τον νου όλων.

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε αδελφέ ημών και φίλε όλων Αλέκο Νικολαΐδη.

Και καλή Ανάσταση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]