Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Απαράδεκτη εικόνα

Απαράδεκτη εικόνα από λογής-λογής ρύπους και απορρίμματα παρουσιάζει ο χώρος προ της κλειστής σήμερα εισόδου του ιστορικού επισκοπείου της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Και η ρύπανση δεν συντελείται μόνο επί του πεζοδρομίου της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά και επεκτείνεται στην περίφραξη και στην αρχή του όπισθεν αυτής διαδρόμου που οδηγεί στο επισκοπείο.

Η εικόνα αυτή δεν τιμά ούτε τους κατοίκους της πόλης, δημότες και πολίτες, ούτε τον δήμο ούτε την ιερά μητρόπολη.

Που σημαίνει, ότι η καθεμία από αυτές τις πλευρές οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες και να μεριμνήσει στον βαθμό που της αναλογεί γιά τον ευπρεπισμό του συγκεκριμένου χώρου.

Το ότι το επισκοπείο και ο αυλόγυρός του παραμένουν εκτός λειτουργίας εν όψει εντάξεως σε πρόγραμμα αναπαλαίωσης και ανάπλασης δεν δικαιολογεί καμμία απαξιωτική συμπεριφορά στον περιβάλλοντα χώρο, μέχρι σημείου ασύδοτης ρύπανσής του, που, εκτός από την αισθητική, προσβάλλει και κάθε έννοια καθημερινού πολιτισμού.

Περισσότερα

Πόντιος και… δεν το «κρύβει»

Ήλθε γιά περιοδεία στον νομό ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης. Η αρχή έγινε από την […]

Προσκεκλημένος του Προέδρου

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων(ΟΕΚ) με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier, στο προεδρικό μέγαρο Schloss Bellevue. Ο Κιλκισιώτης πρόεδρος […]

Δείτε ακόμα