Απαράδεκτη εικόνα

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Απαράδεκτη εικόνα από λογής-λογής ρύπους και απορρίμματα παρουσιάζει ο χώρος προ της κλειστής σήμερα εισόδου του ιστορικού επισκοπείου της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Και η ρύπανση δεν συντελείται μόνο επί του πεζοδρομίου της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά και επεκτείνεται στην περίφραξη και στην αρχή του όπισθεν αυτής διαδρόμου που οδηγεί στο επισκοπείο.

Η εικόνα αυτή δεν τιμά ούτε τους κατοίκους της πόλης, δημότες και πολίτες, ούτε τον δήμο ούτε την ιερά μητρόπολη.

Που σημαίνει, ότι η καθεμία από αυτές τις πλευρές οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες και να μεριμνήσει στον βαθμό που της αναλογεί γιά τον ευπρεπισμό του συγκεκριμένου χώρου.

Το ότι το επισκοπείο και ο αυλόγυρός του παραμένουν εκτός λειτουργίας εν όψει εντάξεως σε πρόγραμμα αναπαλαίωσης και ανάπλασης δεν δικαιολογεί καμμία απαξιωτική συμπεριφορά στον περιβάλλοντα χώρο, μέχρι σημείου ασύδοτης ρύπανσής του, που, εκτός από την αισθητική, προσβάλλει και κάθε έννοια καθημερινού πολιτισμού.

Περισσότερα

Εμμονή για… εύλογες απορίες

Σε περιοχές, όπου δεν υπάρχουν θάλασσα ή γλυκά νερά (λίμνες, ποταμοί, ρυάκια, δίαυλοι), είθισται, και αποτελεί και αυτό παράδοση, την […]

Με αποδέκτη… τον δήμαρχο!

Ο αντιδήμαρχος Κιλκίς, αρμόδιος γιά τον πολιτισμό, ήταν ένα από τα πρόσωπα, που τίμησε πριν λίγες ημέρες η ένωση αποστράτων […]

Δείτε ακόμα