Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κιλκίς: Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί

Από το γραφείο τύπου ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κιλκίς λάβαμε την απάντηση στη ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας για τις Τράπεζες στην οποία αναφέρει τα εξής;

“Το ακούσαμε κι αυτό! Η ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ότι ως κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ προτίμησε να προστατεύσει το συμφέρον των τραπεζών αντί του συμφέροντος των εργαζομένων.

Και αυτό το επισημαίνουν με πομπώδες ύφος οι φίλοι της ΝΔ, είτε γιατί ούτε οι ίδιοι δεν αντέχουν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεών τους, είτε γιατί δεν έχουν το κουράγιο μιας στοιχειώδους αυτοκριτικής.

Επικαλούνται το άρθρο 43 του ν. 4715/1-8-2020, που δεν αποτελεί τροπολογία, αλλά ερμηνευτική διάταξη, που διευκρινίζει το πώς θα εφαρμοσθεί η ισχύουσα νομοθεσία, χωρίς να καταργεί.

Ας ανατρέξουμε, λοιπόν, στον αρχικό πτωχευτικό κώδικα (νόμος 3588/2007) επί κυβέρνησης Καραμανλή. Είναι τελείως σαφές, ότι, σε μια εποχή χωρίς μνημόνια και επιτήρηση, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ ανερυθρίαστα και παρουσιάζοντας το πραγματικό της πρόσωπο ψήφισε το περίφημο άρθρο 154, το οποίο όριζε τη σειρά της ικανοποίησης των πιστωτών, με τις απαιτήσεις από την παροχή εξαρτημένης εργασίας (μισθοί εργαζομένων) να καταλαμβάνουν την 3η θέση, και τις απαιτήσεις των τραπεζών την 1η θέση. Όλα αυτά, γιατί δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Επειδή είναι πρόσφατη η ιστορία της νομοθέτησης της κατάργησης του οκταώρου και της μετατροπής του εργαζόμενου σε κωπηλάτη γαλέρας, χωρίς να υφίσταται καμία υποχρέωση καμίας τρόικας και κανενός πιστωτή, είναι οξύμωρο να προσπαθείτε να παρουσιάσετε φιλολαϊκό προσωπείο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι επιδιώκετε να ξεχάσετε τις μέρες του Κώστα Καραμανλή, οι οποίες δεν ξεχνιούνται, και να αντικαταστήσετε το “γνήσιο” με το “αντίγραφο”, αφού η αλαζονεία, σας παρασέρνει σε ανακοινώσεις ψεύτικης χαράς και ρεβανσισμού.

Δεν μπορείτε να χωνέψετε, πως το σενάριο της παρένθεσης δεν πέτυχε και η κυβέρνηση της Αριστεράς με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση του κάθε μέσου πολίτη, ότι η πολιτική σας εξαντλείται στη συντήρηση της οικογενειοκρατείας. Scripta manent!

Στις μέρες σας ο Έλληνας στο λήμμα “ραγιάς” ταυτοποιήθηκε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για να προστατεύουμε την αλήθεια, περιμένοντας την επόμενη γαλάζια σαπουνόφουσκα”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα