Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς: “Πώς οι μύθοι καταρρέουν! ή αλλιώς πώς η “αριστεία” αναμετράται με την αμετροέπεια!”

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς σε απάντηση στην Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Τη στιγμή που ολόκληρη η κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία και αντιμετωπίζει τις συνέπειες της οικονομικής και υγειονομικής διαχείρισης της κυβέρνησης, η ανακοίνωση της Δ.Ε.Ε.Π. ν. Κιλκίς της ΝΔ προκαλεί κατάπληξη και προσβάλλει τη νοημοσύνη.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε, ότι ο φετινός εορτασμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή με τη μαζική συμμετοχή πολιτών και την διεξαγωγή της πορείας προς την πρεσβεία των Η.Π.Α.

Την προσπάθεια αυτή τορπίλισε η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή διά στόματος του Πρωθυπουργού στη Βουλή, όταν παραπλανητικά επικαλείτο την ενότητα, ενώ ταυτόχρονα χλεύαζε τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και τη συλλογική μνήμη. Λίγες μέρες μετά, έρχεται απόφαση της κυβέρνησης για περιστολή των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων τις μέρες του εορτασμού. Απόφαση, η οποία δεν απαντά στην αδήριτη ανάγκη για την τήρηση από όλους των μέτρων υγειονομικής προστασίας, αλλά στην προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να επιρρίψει αλλού τις δικές της ευθύνες.

Καθώς, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τίμησε τη μνήμη της εξέγερσης με τρόπο συμβολικό, κι ενώ αρκετοί βουλευτές της ΝΔ συνεχάρησαν την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της, η Δ.Ε.Ε.Π. Κιλκίς μάλλον επιλέγει να απέχει από την προσπάθεια πολιτικής συνεννόησης, που εκφράζει ψευδεπίγραφα η κυβέρνησή της, όπως φαίνεται και στην ανακοίνωσή της.

Σχετικά, επίσης, με την αστυνομική βία, είναι αποτέλεσμα ακραίων αποφάσεων, που αφήνουν περιθώρια ενεργειών κατά την κρίση των οργάνων. Η εξέλιξη του κ. Χρυσοχοΐδη είναι εντυπωσιακή. Ξεκινώντας από την εισβολή σε κινηματογράφο για τη σύλληψη ανηλίκων που παρακολουθούσαν ταινία, σήμερα φτάνει μέχρι την επίθεση σε οικογένεια στα Σεπόλια.

Καταλαβαίνουμε τον πανικό του κυβερνώντος κόμματος και την αγωνία του να υποτιμήσει τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στα οποία ως παράταξη ουδέποτε έλαβε μέρος. Υποδεχόμαστε θερμά την αποδοχή του λάθους τους και άρα την αναγνώριση της εξέγερσης του ΄73. Οι ευθύνες, όμως, από τις οποίες προσπαθείτε να απαλλαγείτε είναι υπαρκτές και ζητούν απαντήσεις.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για αποφασιστικότητα, μέτρο, υπευθυνότητα και δημόσιο συμφέρον. Αφού, λοιπόν, έτσι κρίνει το κυβερνών κόμμα τη διαχείριση της κατάστασης θα πρέπει να μας πουν:

1. Γιατί αφήνουν τον πολίτη απροστάτευτο με ανατιμήσεις σε απαραίτητο υγειονομικό (μάσκες, γάντια, ποδιές μιας χρήσης) υλικό και την επιβάρυνση με το οικονομικό κόστος του διαγνωστικού τεστ; Υπενθυμίζεται ότι όλα αυτά αφαιρούν σημαντικό ποσό από το “παχυλό” επίδομα των 534 ευρώ, που είναι απαραίτητο για την επιβίωση συμπολιτών μας.

2. Τι προετοιμασία έκαναν (αύξηση διαθέσιμων κλινών με αξιοποίηση και του κτιριακού αποθέματος ανενεργών νοσοκομείων, κόστος προμήθειας υγειονομικού υλικού, παροχές στο προσωπικό κτλ) στον τομέα της υγείας, τη στιγμή που διπλασίαζαν την τιμή του ημερήσιου νοσηλίου για τις ιδιωτικές κλινικές;

3. Γιατί δεν έχουν ενισχυθεί με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού οι δομές υγείας της χώρας, την ώρα που καλεί ο Υπουργός Υγείας, όσους ιατρούς συνταξιοδοτούνται λόγω ορίου ηλικίας (67 ετών) στο τέλος του Δεκεμβρίου να παραμείνουν στη θέσης τους για ένα εξάμηνο επιπλέον;

4. Τι προετοιμασία (χρήση ανενεργών σχολικών κτιρίων, πρόσβαση οικογενειών στο διαδίκτυο, επαρκής αριθμός υπολογιστών ανά οικογένεια λαμβάνοντας υπόψη και την τηλεργασία πέρα από την αδυναμία κτήσης υπολογιστή) έκαναν στον τομέα της εκπαίδευσης αντί να αυξάνουν τους μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας;

5. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα σε μια οικονομία, στην οποία η επιχειρηματικότητα θα είναι καθημαγμένη, ενώ οι κοινωνικές ανισότητες θα έχουν διευρυνθεί με τη φτώχεια και την ανέχεια να κυριαρχούν; Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική οικονομία εμφάνισε σημάδια επιβράδυνσης ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση στις δήθεν φοροελαφρύνσεις της ευνοεί τα υψηλά εισοδήματα και παράλληλα η ανεργία καλπάζει.

Η πανδημία δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, πολλώ δε μάλλον όταν βασίζεται σε ανακρίβειες για να εντυπωσιάσει.

Ας γίνει αντιληπτό από το κόμμα των “αρίστων”, πως οι ευθύνες τους είναι μεγάλες. Ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κι ας μην καταφεύγουν στην πόλωση. Γιατί στο τέλος της ημέρας λογοδοτείτε στους πολίτες, και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα