Γενικά

Διαψεύδει τις καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Γουμένισσας

Απάντηση στο δελτίο Τύπου της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων δημόσιων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το γενικό νοσοκομείο – κέντρο υγείας Γουμένισσας έδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Ρεβενάκης.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: “Το νοσοκομείο καλύπτει πληθυσμιακά 3500 παιδιά και ο ένας παιδίατρος που έχει το νοσοκομείο καλείται να καλύψει τις εφημερίες του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς με αποτέλεσμα στο κέντρο υγείας Γουμένισσας το παιδιατρικό ιατρείο να λειτουργεί μία-δύο φορές την εβδομάδα. Γυναικολόγος δεν υπάρχει. Ο ένας καρδιολόγος καλύπτει κι εκείνος τις εφημερίες του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς. Υπάρχουν δύο παθολόγοι, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται και χρειάζονται τρεις συνολικά για την κάλυψη και των εφημεριών. Έλλειψη υπάρχει και στους χειρούργους, είναι δύο κι ο ένας θα συνταξιοδοτηθεί”.

Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου διαψεύδει αυτές τις καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη γίνει προσλήψεις και ότι πριν ένα μήνα έχουν προκηρυχθεί πέντε θέσεις επιμελητών.

Καλούμε τον πρόεδρο και τον γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, να ενημερώσουν το “κοινό” τους ότι :

στις 21-05-2019 προκηρύχθηκαν 5 θέσεις επιμελητών Β΄ ( 1 χειρουργικής, 1 παθολογίας, 1 Ππαιδιατρικής,1 ορθοπεδικής, 1 νεφρολογίας ) για το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς και 2 θέσεις επιμελητών Β΄ ( 1 χειρουργικής και 1 παθολογίας ) για το γενικό νοσοκομείο – κέντρο υγείας Γουμένισσας.

Βρίσκεται σε διαδικασία κρίσης μια θέση επιμ. Α΄ παιδιατρικής για το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς που προκηρύχθηκε στις 26.3.19.

Παιδίατρος στη Γουμένισσα είχε να προσληφθεί από το 2012. Η παιδίατρος που υπηρετεί σήμερα στη Γουμένισσα προσλήφθηκε το 2017. Πού ήταν τόσα χρόνια η ΠΟΕΔΗΝ;

Είναι θέμα ημερών η ανάληψη καθηκόντων νέου επιμελητή Β΄ μαιευτήρα – γυναικολόγου σύμφωνα με την Γ4α/Γ.Π. 29039/15-5-2019 απόφαση του υπουργού υγείας που δημοσιεύθηκε στο αριθμ. 1059/10-6-2019 ΦΕΚ ( τεύχος Γ΄).

Τη βαρύτητα και την κατανομή εξωτερικών ιατρείων και εφημεριών την καθορίζει η Διοίκηση των Ενοποιημένων νοσοκομείων, ανάλογα με τις ανάγκες. Την ενοποίηση του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς και γενικό νοσοκομείο – κέντρο υγείας Γουμένισσας την έκαναν άλλοι. Επίσης το 2012.

Είναι ψεύδος ασύστολο ότι ο καρδιολόγος της Γουμένισσας εφημερεύει στο Κιλκίς.

Η δυνατότητα μιας πρόσληψης μετά από κάθε αποχώρηση (1:1) που επετεύχθη μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, δίνει πλέον τη δυνατότητα επένδυσης στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα και όχι απλά στην επιβίωση του συστήματος.

Ας το χωνέψει η ΠΟΕΔΗΝ! Προχωράμε !

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]