Γενικά

Απάντηση στο σωματείου του Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας και στoυς Aναισθησιολόγους του Γ.Ν. Κιλκίς

Οι Aναισθησιολόγοι του Γ.Ν. Κιλκίς με βγάζουν από τον κόπο για πολλοστή φορά να επιχειρηματολογήσω για την παύση της λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής.

Απαντούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στο Δ.Σ. του Σωματείου του Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας , καθώς στην χθεσινή ανακοίνωση τους (10-05-23) αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής : ….” Οι λίγοι Αναισθησιολόγοι που έχουμε απομείνει προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο( κάτι που γινόταν και τα προηγούμενα έτη) προτάσσοντας πάντα την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του ασθενή να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που προκύπτουν από την ειδικότητά μας. Να τονίσουμε επιπλέον ότι από τον Ιούνιο του 2022 δεν πληρωθήκαμε εφημερίες που εκτελούμε με εντέλλεστε της Διοίκησης, καθ΄ υπέρβαση του νόμιμου( δηλαδή 14 εφημερίες κάθε μήνα, που αντιστοιχούν σε 3-4 εφημερίες σε κάθε αναισθησιολόγο το μήνα παραμένουν απλήρωτες )‶…

Έτσι έχοντας υπόψιν το τεράστιο πανελλήνιο πρόβλημα των Αναισθησιολόγων τον Νοέμβριο του 2021 ο Κος Δημήτρης Τσαλικάκης Διοικητής της 4ης ΥΠΕ σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του με την πρόεδρο του Σωματείου του Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας Κα Στέλλα Γιαννακοπούλου, τον αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Παιονίας Κο Αθανάσιο Τζούρτζο και τον Πρόεδρο της κοινότητας της Γουμένισσας Κο Αστέριο Τάτση , συμπερασματικά ανέφερε τα εξής:

1) Καθημερινά εξωτερικό ιατρείο Γενικής Χειρουργικής και μικροεπεμβάσεις που ΔΕΝ χρειάζονται παρουσία Αναισθησιολόγου αλλά χειρουργεία ΜΟΝΟ στο Γ.Ν. Κιλκίς.

2) Ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής (3 Παθολόγοι πλέον, καινούρια έγκριση για το έτος 2023-2024 για σύμβαση με ιδιώτη Παθολόγο, μόνιμη θέση Νευρολόγου του μοναδικού στο Νομό Κιλκίς , μόνιμος Νεφρολόγος, προκήρυξη για μόνιμη θέση Καρδιολόγου, διαρκής πλήρης μετακίνηση Πνευμονολόγου από το Κ.Υ. Κιλκίς). Προς ενημέρωση όλων μια μόνιμη Παθολόγος βρίσκεται σε άδεια κύησης( δικαίωμα που έχουν κάνει χρήση και ορισμένοι εκ των διαμαρτυρόμενων) και είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχει αναφερθεί

3) Ενίσχυση με πολλές ειδικότητες που δεν υπήρχαν για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Επικουρικοί Παιδίατρος ,Γυναικολόγος, ΩΡΛ, Ορθοπεδικός και προκήρυξη μόνιμη θέσης Γυναικολόγου.

4) Έναρξη διαδικασιών για λειτουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας.

Όλα τα παραπάνω έχουν γίνει.

Ακριβώς τα ίδια αναφέρθηκαν στην εκδήλωση του απολογισμού και από εμένα τον ίδιο και από τον Κο Τσαλικάκη. Γιατί πολύ απλά όταν λες σταθερά την αλήθεια δεν κρύβεσαι πίσω από ψευδή Δ.Τ. που έχουν στόχο μόνο τον λαϊκισμό. Αντιθέτως κάνεις έναν ανοιχτό δημόσιο απολογισμό χωρίς κανένα απολύτως αποκλεισμό και καλώντας τους πάντες, όπως και έγινε.

Ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Κος Αιμίλιος Σάτσογλου στον απολογισμό δήλωσε : “Από το 1989 που υπηρετώ στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας δεν έχω δει τέτοια στελέχωση. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που σε αυτήν την συγκυρία έχουμε για Διοικητή τον Κο Ηλία Ζάχαρη.″

Όλα τα ανώτερο είναι η απάντηση στο Δ.Τ. του Δ.Σ. του σωματείου Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας τα οποία είναι και καταγεγραμμένα από τα τοπικά ΜΜΕ που κάλυψαν τον απολογισμό. Θα κάναμε τις ίδιες προσπάθειες ώστε να φέρουμε και Ιατρό Οφθαλμίατρο για να εξετάσει για πιο λόγο τα μέλη το Δ.Σ. δεν τα βλέπουν όλα αυτά αλλά γνωρίζουμε ότι η όραση τους είναι ικανοποιητικότατη απλά κάνουν πως δεν τα βλέπουν για τους δικούς τους λόγους. Είμαι σίγουρος πως όσο πλησιάζουμε στις βουλευτικές εκλογές θα πληθαίνουν τέτοιες ενέργειες, για τον πολύ απλό λόγο ότι κάποιοι εξυπηρετούν τις δικές τους μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

To τραγελαφικό της ιστορίας είναι ότι στη διετία στην οποία θητεύει το συγκεκριμένο Δ.Σ. έχουν γίνει μόνο 3 έγγραφα προς εμένα με θεματολογία:

  • Εύρεση χώρου για την στέγαση του Σωματείου.
  • Εξηγήσεις για ποιο λόγο τοποθετήθηκε ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής ωραρίου.
  • Απόφαση στήριξης αιτήματος συναδέλφου και μέλους του Σωματείου για απαλλαγή από καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

Και είναι λογικό να μην έχουν γίνει έγγραφα που να αφορούν τις Κλινικές, διότι την απάντηση θα την έδιναν οι ίδιοι συνάδελφοί τους , οι Ιατροί με τις ανωτέρω τοποθετήσεις τους.

Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Διοίκηση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας εδώ και 3 χρόνια έχει κάνει πραγματικό, χειροπιαστό έργο διαφορετικά θα είχαμε βομβαρδιστεί με αιτήματα, αναφορές, προτροπές, προτάσεις, εισηγήσεις κ.τ.λ. από το Σωματείο.

Σε αυτούς που επένδυσαν στην αποτυχία μας και καλούσαν τον κόσμο σε πορείες εν μέσω Πανδημίας, απαντήσαμε με δουλειά, σοβαρότητα, ειλικρίνεια, μεθοδικότητα και ρεαλισμό.

Ελπίζουμε να μην επανέλθουμε αναφέροντας για πολλοστή φορά τα αυτονόητα .Αντιθέτως καλούμε όλους τους εργαζομένους μας, να αισθάνονται υπερήφανοι παίρνοντας μερίδιο από την ικανοποίηση των περίπου 3.000 μηνιαίος συμπολιτών μας, που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του Ίδρυμα μας , αποτέλεσμα των ανωτέρων ενεργειών μας. Ο διπλασιασμός των Ιατρών την τελευταία τριετία είναι γεγονός. Το επόμενο στοίχημα είναι πλέον να προνοήσουμε για τις επικείμενές συνταξιοδοτήσεις ορισμένων υπαλλήλων του προσωπικού μας.

Τέλος για τους Αναισθησιολόγους του Γ.Ν. Κιλκίς μάλλον οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν ή έτυχαν ατυχής έκφρασης και διατύπωσης και δεν έγινε σίγουρα τίποτα σκόπιμα. Εννοούσα ότι παρόλο το τεράστιο φόρτο εργασίας, τις ελλείψεις και τις άγονες προκηρύξεις στην ειδικότητα τους, έχουν και την πίεση από εμάς για τα περιστατικά του Ιδρύματός μας. Είναι λογικό και εύλογό αφού Γενικό Χειρουργός, ΩΡΛ και Ορθοπεδικός που ενίσχυσαν το Νοσοκομείο μας, εκτελούν προγραμματισμένα χειρουργεία κατοίκων της Παιονίας και όχι μόνο, στο Γ.Ν. Κιλκίς όπως είχαμε δεσμευτεί.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

με αρμοδιότητα στην Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα ″ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ‶

ΖΑΧΑΡΗΣ ΓΡ. ΗΛΙΑΣ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]