Πολιτική

Ανταπόδωση «πυρών» από Χ.Γκουντενούδη κατά Α.Παπαδόπουλου και ΝΕ/ΣΥΡΙΖΑ

Με την ίδια σφοδρότητα ανταπέδωσε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης τα εναντίον του «πυρά» του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Αριστείδη Παπαδόπουλου και της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ γιά το θέμα των δημοτικών σχολείων Γοργόπης και Τούμπας.

Σε έγγραφη δήλωσή του ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει τα εξής:

«Με οδυνηρή έκπληξη ανέγνωσα τις ανακοινώσεις του προϊσταμένου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Αριστείδη Παπαδόπουλου και της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με ανακοίνωση του δήμου Παιονίας σχετικά με την επανασύσταση των δημοτικών σχολείων Γοργόπης και Τούμπας στα όρια του δήμου Παιονίας.

Ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω την ίδια «κομματική γλώσσα» που χαρακτηρίζει τα δυο κείμενα. Ο μεν κ. Παπαδόπουλος ξεχνώντας ότι αποτελεί υπηρεσιακό στέλεχος της Πολιτείας στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας επιτίθεται κατά της δημοτικής αρχής, διότι δήθεν δεν συνέβαλε στην απόφαση επανασύστασης των σχολείων, αμφισβητώντας ακόμα και την αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης να έχει λόγο επί του θέματος, η δε νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διατελούσα σε αφάνεια επί μήνες και έτη σε πολύ σοβαρότερα θέματα του δήμου Παιονίας, νομίζει ότι βρήκε εύφορο έδαφος για να ασκήσει μικροπολιτική.

Επειδή τόσο ο ίδιος όσο και σύμπασα η διοίκηση του δήμου δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για να επιδιδόμαστε σε μικροπολιτικά παίγνια, υπενθυμίζουμε εν περιλήψει τα σημαντικά:

-Για το ζήτημα της κατάργησης των δυο σχολείων και η νυν και η πρώην δημοτική διοίκηση της Παιονίας έδωσαν μάχες, ενώ επανειλημμένα και το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε την επανασύσταση των δυο σχολείων, απόφαση που ήταν εκ του νόμου αναγκαία.

-Θα χρειαζόμασταν σελίδες επί σελίδων για να υπενθυμίσουμε τα διαβήματα διαμαρτυρίας, τις συναντήσεις και τις συσκέψεις στις οποίες έλαβαμε μέρος, είτε προκαλέσαμε στο Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα επί του θέματος των δυο σχολείων.

-Με την ανακοίνωσή μας ευχαριστήσαμε και όσους συνέβαλαν στη θετική εξέλιξη. Και προφανώς ανάμεσά τους είναι, κατά το ελάχιστο διάστημα που προΐσταται της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, και ο κ. Παπαδόπουλος. Μας εκπλήσσει μόνο που ο ίδιος λησμόνησε ότι «υπήρχε ζωή» και πριν αναλάβει o ίδιος τη διεύθυνση.

-Τέλος, στην Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ θα συνιστούσαμε ολίγη νηφαλιότητα και σεμνότητα. Όταν η Παιονία επί έτη δοκιμάζεται από την παράνομη μετανάστευση, όταν στο έδαφός της κατασκήνωσαν επί μήνες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών, όταν οι αγρότες της έχουν τα μύρια όσα προβλήματα, όταν οι πολίτες πλήττονται από τις «μνημονιακές» πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, χωρίς ποτέ να ακούσουμε τις θέσεις και τη δράση του εν λόγω κομματικού φορέα, είναι κωμικό να δράττεται της ευκαιρίας για να υπενθυμίσει την παρουσία του σε ένα θέμα που κατ’ εξοχήν αντενδείκνυται ο κομματικός ή -το ακόμα χειρότερο -μικροκομματικός λόγος.

Αυτά και ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η σύνεση και δεν θα χρειαστεί να επανέλθω».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]