Πολιτική

Απάντηση της ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για θέματα παιδείας

Επειδή πολύς λόγος γίνεται – και ο νοών νοείτω ποιοι αντιτίθενται για ίδιον πολιτικό όφελος στην μεγάλη αυτή επιχειρούμενη τομή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας – από τον τομέα Παιδείας της ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Για την ελάχιστη βάση εισαγωγής
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας απαντήσει τελικά; Θέλει να εισάγονται φοιτητές στα Πανεπιστήμια με 1, 2 ή 3 στα 20; Μιλά για την «ελεύθερη εισαγωγή» στα ΑΕΙ. Δηλαδή επιθυμεί την πλήρη ισοπέδωση. Όλοι ίσοι, αλλά πώς; Ίσοι προς τα κάτω. Μαζική, άκριτη εισαγωγή στα Πανεπιστήμια χωρίς κριτήρια αξιοκρατίας. Η πλειονότητα της κοινωνίας -πάνω από το 63%- τάσσεται υπέρ της βάσης εισαγωγής. Ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν σε πρόσφατη έρευνα υπέρ της βάσης εισαγωγής σε ποσοστό 52%.
Χρονικό όριο ολοκλήρωσης των σπουδών στο Πανεπιστήμιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι πρέπει να μπορεί κανείς να πάρει το πτυχίο χωρίς χρονικό όριο φοίτησης. Με αυτή τη λογική, αν κάποιος παίρνει μετά από 20, 30, 40 χρόνια πτυχίο από το Πανεπιστήμιο, μήπως να επιτρέψουμε να είναι κανείς 10 χρόνια μαθητής Α’ Λυκείου; Όπως σε κάθε εκπαιδευτική διαδικασία έτσι και στο Πανεπιστήμιο είναι σημαντικό να υπάρχει πλαίσιο, να υπάρχει αρχή, μέση και τέλος.

Aσφάλεια στα Πανεπιστήμια
Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν στην προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, τη βελτίωση της λειτουργίας και της εικόνας των Πανεπιστημίων μας. Διασφαλίζουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την απρόσκοπτη διεξαγωγή έρευνας και διδασκαλίας, την ακαδημαϊκή ελευθερία για διδάσκοντες και διδασκόμενους. Θεσπίζουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πρόληψης και αποτροπής πράξεων βίας και ανομίας, έτσι ώστε να μπει τέλος στις εικόνες Πανεπιστημίων που λειτουργούν ως άσυλα παρανομίας.

Αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης αλλά και αίτημα της κοινωνίας. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και από έρευνες της κοινής γνώμης που καταδεικνύουν ότι πάνω από το 60% είναι υπέρ της φύλαξης των Πανεπιστημίων και πάνω από το 75% υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου. Υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου τάσσεται τάσσεται ακόμη και το 60,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας τάσσεται το 38,3% των ψηφοφόρων του.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα