Αγροτικά

Aπαγόρευση αλιείας στην λίμνη Δοϊράνη

Από το Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη που αφορά την απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο λόγω προστασίας της αναπαραγωγικής περιόδου των ψαριών στην λίμνη Δοϊράνη και σε όλα τα ρέοντα ύδατα δηλαδή ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι, που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση 1.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους σε αυτήν,  από 10 Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη  και ώρα 12 μ.μ. έως  10 Μαΐου 2024  ημέρα Παρασκευή   και ώρα 8 π.μ.

Με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών των αλιευτικών σκαφών επιβάλλεται η απομάκρυνση από τη λίμνη όλων των αλιευτικών σκαφών και η συγκέντρωσή τους σε τρεις καθορισμένες θέσεις που αναφέρονται στην ως άνω Απόφαση.

Αρμόδιοι για την εφαρμογή της Απόφασης Απαγόρευσης είναι οι Αστυνομικές Αρχές  και οι δασικές υπηρεσίες στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Οι παραβάτες της Απόφασης Απαγόρευσης ενάσκηση αλιείας  διώκονται και τιμωρούνται με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρο 9  του Ν.2040/1992).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές