Γενικά

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Π.Ε Κιλκίς, στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Σε ισχύ τίθεται από αύριο, Τετάρτη 26 Ιουλίου και ώρα 7.30 το πρωί έως την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 και ώρα 7.30 π.μ., η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη για την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και παραμονής εκδρομέων καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (κατηγορίας κινδύνου 4)- στις παρακάτω περιοχές:

Περιοχή του Λόφου Ηρώων της πόλης του Κιλκίς

Περιοχή αναδασώσεων Κιλκίς – Μεταλλικού,

Λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Δημοτικό αλσύλλιο Αξιούπολης

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των Αρχών.

Σημειώνεται ότι, η προβλεπόμενη από τη συνεδρίαση της 10ης-5ου-2023 του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Κιλκίς ( Σ.Ο.Π.Π) Απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, τέθηκε σε ισχύ έπειτα από σχετική εισήγηση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Κιλκίς.

Συνιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρησης της απόφασης, καθώς και η άμεση ειδοποίηση του κέντρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν. 4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου).

Σύμφωνα με τον νόμο και την ΚΥΑ 332/2022 (ΦΕΚ B΄ 3235/2022) για κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

Οι αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]