Αγροτικά

Απαγόρευση αλιείας στην λίμνη Δοϊράνη εως τις 15 Μαϊου

Από το τμήμα αλιείας της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας & κτηνιατρικής Κιλκίς ανακοινώθηκε, ότιότι πραγματοποιήθηκε στις 15.4.15 στην αίθουσα συσκέψεων της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, σύσκεψη στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης για απαγόρευση της αλιείας από τις 8 το πρωί της 8.4.15 έως τις 8 το πρωί τις 15.5.15 στην λίμνη Δοϊράνη λόγω προστασίας της αναπαραγωγικής περιόδου των ψαριών.

Στην σύσκεψη συμμετέσχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Περικλής Κολότσιος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Βεργίδης και Παύλος Θωμαΐδης, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Κιλκίς, οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων Δροσάτου, Δοϊράνης και συνοριακής φύλαξης Δοϊράνης, και ο υπεύθυνος ιχθυολόγος του τμήματος αλιείας καθώς και αλιείς της περιοχής.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και των αλιέων για την αποτελεσματική φύλαξη της λίμνης Δοϊράνης κατά την περίοδο της απαγόρευσης αλιείας όπως και μετά το πέρας αυτής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης αλιείας. Τονίστηκε η μεγάλη σημασία της περιόδου της αναπαραγωγής των ιχθύων τόσο για το ίδιο το οικοσύστημα της λίμνης Δοϊράνης όσο και για τους αλιείς και κατ’ επέκταση για όλη την κοινωνία της περιοχής.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:
•  Η επιτήρηση της λίμνης Δοϊράνης από τις εμπλεκόμενες αστυνομικές δυνάμεις με εποχούμενες και πεζές περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο με χρήση ειδικών συσκευών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
•  Για φαινόμενα παράνομης αλιείας και οποιαδήποτε πληροφορία-καταγγελία μπορεί να επικοινωνεί κάθε πολίτης με το αστυνομικό τμήμα Δροσάτου (τηλ. 2341097300), το αστυνομικό τμήμα Δοϊράνης (τηλ: 2341097095) καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς (τηλ:100 ).
•  Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεργασία των αστυνομικών υπηρεσιών με τους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]