Γενικά

Η ανησυχία γιά τον κορωνοϊό πλανάται και στην «ατμόσφαιρα» του Κιλκίς

Την ανησυχία τους εκφράζουν πολίτες του Κιλκίς, που επικοινωνούν με το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», με αφορμή το γεγονός, ότι προσφάτως όμιλος εκδρομέων από το Κιλκίς βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα και συγκεκριμένα τις ημέρες που είχε ανακοινωθεί η εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ, και ειδικότερα στην περιοχή του ιερού ναού Γεννήσεως του Χριστού.

Σύμφωνα με τις αναφορές, αρκετοί από τους συμμετασχόντες σε αυτήν την εκδρομή αναπτύσσουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους, χωρίς να έχει γινεί γνωστόν αν έχουν περάσει από ιατρικό έλεγχο ή αν έχουν λάβει τις απαιτούμενες προφυλάξεις.

Βάσει της έως τώρα ενημέρωσης, η πρώτη ομάδα εκδρομέων αναχώρησε από τα Ιεροσόλυμα, επιστρέφοντας στο Κιλκίς, την ημέρα που ανακοινώθηκε η εμφάνιση του πρώτου κρούσματος. Όσον αφορά στην δεύτερη, τρία μέλη της προσήλθαν στο νοσοκομείο Κιλκίς γιά εξετάσεις, που όλες «βγήκαν» αρνητικές στον κορωνοϊό, ενώ έως την ώρα σύνταξης του παρόντος δεν είχε γνωστοποιηθεί καμμία άλλη εξέλιξη.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές της εκδρομής διαβεβαιώνουν κατηγορηματικώς ότι δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα με κανένα εκδρομέα, και παρέπεμψαν στην έκφραση της επικαιρότητας («φαίηκ νιους») γιά ανυπόστατες ειδήσεις, μη κρύβοντας μάλιστα και την έντονη δυσαρέσκειά τους.

Ωστόσο από «πηγή» του νοσοκομείου Κιλκίς έγινε υπενθύμιση της προσωπικής ευθύνης του καθενός να μην «παίρνει αψήφιστα» τόσο σοβαρά θέματα και να ενεργεί σύμφωνα με όλα όσα υποδεικνύονται από την επίσημη Πολιτεία γιά προληπτικούς ελέγχους, σχολαστική μέριμνα των κανόνων προφύλαξης και αποφυγή κάθε έκθεσης στον κίνδυνο μιάς αψήφιστης αντιμετώπισης του θέματος, έχοντας «ανοικτή γραμμή» επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ.

«Όλοι οφείλουμε να προσέχουμε, χωρίς ούτε να υποτιμάμε ούτε να υπερεκτιμάμε τους κινδύνους ή, πιό απλά, ούτε υπερβολές και αψυχολόγητες αντιδράσεις ούτε εφησυχασμούς και αψυχολόγητη ολιγωρία», τόνισαν οι ίδιες «πηγές».

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]