Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Ιδιαίτερος συμβολισμός

Την στάση βουλευτών της συγκυβέρνησης στο Προσφυγικό στηλίτευσε ο εκ των ομιλητών της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς γιά το εν λόγω θέμα Στέλλιος Θεοδωρίδης.

«Είναι αυτοί, που ψήφισαν από την μία την τροπολογία, η οποία ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου και από την άλλη με την ίδια ευκολία την διάταξη, με την οποία καταργήθηκε η σύνταξη του «τρομερού» ποσού των …τριακοσίων ευρώ γιά τους νεοπρόσφυγες Ποντίους από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στερώντας τους ακόμη και το στοιχειώδες δικαίωμα του… να πεθάνουν αξιοπρεπώς», τόνιε ο κ. Θεοδωρίδης, μη μπορώντας να «κρύψει» την συγκίνησή του.

Και καθώς ένας «κόμπος» στον λαιμό σταμάτησε τον λόγο του, ένα ηχηρό χειροκρότημα επιδοκιμασιάς και ενθάρρυνσης τον βοήθησε να τον ξαναβρεί.
Ένα χειροκρότημα με ιδιαίτερη αξία και συμβολισμό, καθώς προήλθε από τον πολιτικώς προσκείμενο στον χώρο των επικρινομένων βουλευτών πρώην δήμαρχο Κιλκίς Αμανατίδη!

Αν μη τι άλλο, ο γιατρός ο Τάσος πέραν των δεδομένων τεραστίων γνώσεών του γιά τον Πόντο, τον Ελληνισμό του και το Ποντιακό Ζήτημα και της συστηματικής εντρυφήσεώς του σε όλα τα σχετιζόμενα με αυτές τις ενότητες θέματα, διακρίνεται – και το απέδειξε περίτρανα – και γιά την ευαισθησία του γι’ αυτά, η οποία δεν του επιτρέπει να κάνει διακρίσεις εν ονόματι της όποιας δικής του πολιτικής ή κομματικής τοποθετήσεως σε σχέση με την αντίστοιχη ομιλητών, που διαπραγματεύονται τα ίδια θέματα.
Έστειλε, έτσι, ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ένα ηχηρό όσο και σαφέστατο μήνυμα: Στα θέματα του μείζονος Ελληνισμού και ειδικότερα σε κεφάλαια της Ιστορίας του σαν τις καταστροφές και γενοκτονίες δεν «σηκώνει» καμμία προσέγγιση βάσει των πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων, που κατά κανόνα παραμορφώνουν την ιστορική αλήθεια και κάνουν ζημιά στον τόπο και τον Ελληνισμό γενικότερα.

Περισσότερα

Εξέχουσα και επιτυχημένη

Νέα διάκριση γιά την Νατάσα Σωτηριάδου, καθώς η Εθνική Ασφαλιστική την βράβευσε ως εξέχουσα στον κλάδο ζωής της εταιρείας γιά […]

Εννοούσε… τις επόμενες;

«Το ΄πε και το ‘κανε» το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και επέλεξε υποψηφιότητα γιά το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, και […]

Δείτε ακόμα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]