Γενικά

Αντιπροσωπεία του δήμου Στρωμνίτσης στο Κιλκίς

Διήμερη επίσκεψη στον δήμο Κιλκίς πραγματοποιεί σήμερα και αύριο πολυμελής αντιπροσωπεία του δήμου Στρώμνιτσας για θέματα πολιτισμού και τοπικής ανάπτυξης.

Ο δήμος Κιλκίς θα φιλοξενήσει 22μελή αντιπροσωπεία στελεχών και παραγόντων από τον δήμο Στρώμνιτσας που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της τοπικής ανάπτυξης.
Σκοπός της επίσκεψης είναι μεταξύ άλλων η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα διαχείρισης και προστασίας της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και ξεναγήσεις στο αρχαιολογικό μουσείο του Κιλκίς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου σε συνεργασία με την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς Ελένη Κοτζαμποπούλου, καθώς και στην ανακαινισμένη καπναποθήκη της «Αυστροελληνικής» από την αρχιτέκτονα του δήμου Κιλκίς Ζωή Τζήμητρα και από τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης και διαφάνειας Δημήτρη Τσαντάκη.

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν και στο σπήλαιο του Κιλκίς και στην πινακοθήκη της ”Τέχνης” στο Μεταλλικό. Στις επισκέψεις αυτές θα γίνει ενημέρωση για τα θέματα φθοράς, δομικά και παθολογίας των μνημείων, τις τεχνικές συντήρησης, αναστήλωσης και αναπαλαίωσης που έχουν χρησιμοποιηθεί στην περιοχή του δήμου Κιλκίς, καθώς και για τις προσπάθειες ανάδειξης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.
Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης συναντάται σήμερα με την αντιπροσωπεία του δήμου Στρώμνιτσας και θα έχει συνεργασία μαζί της με αντικείμενο την πορεία της συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων αλλά και τις δυνατότητες και προοπτικές μετεξέλιξής της στο μέλλον.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων – επισκέψεων θα διοργανωθεί εργαστήριο με θέμα τη φθορά, τα δομικά προβλήματα και την παθολογία των μνημείων που βρίσκονται στο Δήμο Κιλκίς, τις τεχνικές συντήρησης, αναστήλωσης και αναπαλαίωσης των μνημείων που χρησιμοποιούνται στις εργασίες αυτές από τους αρμόδιους φορείς. Σχετική εισήγηση στο εργαστήριο αυτό θα παρουσιάσει η αρχαιολόγος της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς Θώμη Σαββοπούλου.

Συντονιστής της διοργάνωσης των επισκέψεων είναι ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης και διαφάνειας του δήμου Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης.
Σε επόμενο στάδιο, αντιπροσωπεία του δήμου Κιλκίς θα ανταποδώσει την επίσκεψη στη Στρώμνιτσα και θα έχει συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του εκεί Δήμου για ζητήματα τοπικής ανάπτυξης.
Οι επισκέψεις αυτές αποτελούν συνέχεια μιας μακρόχρονης ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ στελεχών των δύο δήμων στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg – έργο «Heritage Protect», οι οποίες στοχεύουν στη σύσφιγξη των σχέσεων, στην εμβάθυνση της γνωριμίας του πολιτισμού και των παραδόσεων των πολιτών των δύο γειτονικών περιοχών και στην ανάληψη κοινών δράσεων που αμβλύνουν τα προβλήματα και συνεισφέρουν στην αειφόρο ανάπτυξη των δύο περιοχών αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο τους.

Περισσότερα

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/, η οποία […]

Δείτε ακόμα