Κοινωνία

Αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων ΑΜΕΑ Κερκύρας επισκέφθηκε το Κιλκίς

Αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία Κέρκυρας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σπύρο Ζουμπουλίδη, την αντιπρόεδρο Ζωή Κακαρούγκα και τον ταμία Αλέκο Κυπριανό, καθώς και η πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου των Ιωαννίνων Μαρία Σκανδάλη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 2.10.18 τις δομές ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες του συλλόγου γονέων Κιλκίς «ΒηματίΖΩ».

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης για την ίδρυση και λειτουργία στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ) στην Κέρκυρα και ενημερώθηκαν από την πρόεδρο Εφη Καράμπαγλη και την ψυχολόγο-διευθύντρια των δομών Πόπη Βουμβουράκη γιά τις δύο ΣΥΔ, το ένα οικοτροφείο, το κέντρο διημέρευσης, ημερήσιας φροντίδας και το κέντρο κοινωνικής στήριξης.

Οι ανωτέρω δομές εξυπηρετούν εξήντα άτομα με αναπηρία, σε σύγχρονα διαμερίσματα και πρότυπο οικοτροφείο εντός του ιστού της πόλης γιά την κοινωνικοποίηση και την ισότιμη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία.

Οι δύο σύλλογοι-μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και ΕΣΑμεΑ, συζήτησαν γιά τα προβλήματα των γονέων ΑΜΕΑ στην περιοχή τους και την δυνατότητα στενότερης συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης των δύο συλλόγων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα