Γενικά

Σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς

Σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εξήντα ετών από την ίδρυση της Ελληνικής Επιτροπής γιά την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), συμμετέχει η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής και δράσης. Εξήντα χρόνια αντιιμπεριαλιστικών αγώνων στη χώρα μας και διεθνώς μέσα από τις γραμμές του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Για ένα ειρηνικό μέλλον, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια κι εκμετάλλευση. Η ΕΕΔΥΕ συνεχίζει, εντείνει την αντιιμπεριαλιστική – φιλειρηνική πάλη και απευθύνει στους εργαζόμενους, στους νέους και τις νέες, στις γυναίκες και το λαό πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην 35η μαραθώνια πορεία και σ’ όλες τις άλλες πορείες και εκδηλώσεις, που διοργανώνουν οι επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25.5.15 στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου Κιλκίς, ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων όπου ο αντιπρόεδρος τη ΕΕΔΥΕ Νίκος Ζιώκας ανέλυσε τις θέσεις του κινήματος ειρήνης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Στην συνέχεια έγινε επανασυγκρότηση της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς.
Τέλος ελήφθη απόφαση για συμμετοχή με την ΕΔΥΕ Θεσσαλονίκης στην αντιπολεμική εκδήλωση σε Ν. Σάντα και Κιλκίς την Κυριακή 7.5.15.

Αγωνιστές του φιλειρηνικού κινήματος, θα ξεκινήσουν με αυτοκινητοπομπή από την Θεσσαλονίκη και από την πόλη του Κιλκίς, θα ανταμώσουν στις 9 το πρωί έξω από το στρατόπεδο Χατζηϊωάννου της Νέας Σάντας, όπως την ονομάζουν, δηλαδή στην έδρα της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, που υπάγεται στην δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ και στην συνέχεια θα διαδηλώσουν στην πόλη του Κιλκίς.

Για δηλώσεις συμμετοχής ισχύουν τα τηλέφωνα 23410 24929 και 6974 190696 (Κώστα Πινέλη)».

Η νέα γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς
Ανασυγκροτήθηκε η γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς, της οποίας η συγκρότηση σε σώμα αναμένεται εντός των αμέσως προσεχών ημερών.
Την γραμματεία στελεχώνουν οι Κώστας Πινέλης, συνταξιούχος ΟΤΑ, Περικλής Χριστοδουλίδης εργαζόμενος ΕΛΤΑ και μέλος της τοπικής γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ, Αποστόλης Καλλιστρατίδης, αυταπασχολούμενος και μέλος της ΚΝΕ, Τάσος Μαυρόπουλος, εργάτης και Ντάνα Φαχουρίδου συνταξιούχος και μέλος του συλλόγου γυναικών Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]