Γενικά

Προχωρεί η αντιπλημμυρική «θωράκιση» της Π.Ε. Κιλκίς

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας υλοποιεί στο Κιλκίς η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ενισχύοντας σημαντικά την ασφάλεια των περιοχών που έχουν πληγεί από πλημμύρες.
Οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και εντάσσονται στο έργο «Αποκατάσταση καταστροφών τοπικού διαμερίσματος Αγίου Πέτρου», συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Εντάσσονται δε σε ένα ευρύτερο έργο αποκατάστασης ζημιών από παλιότερες πλημμύρες το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Οι αντιπλημμυρικές εργασίες που θα εκτελεστούν στο τοπικό διαμέρισμα Αγίου Πέτρου περιλαμβάνουν:

– Κατασκευή νέου δίδυμου αγωγού ομβρίων υδάτων

– Σύνδεση του υφιστάμενου αγωγού ομβρίων υδάτων με υφιστάμενο πλακοσκεπή οχετό

– Καθαίρεση του υφιστάμενου τεχνικού εισόδου και την κατασκευή νέου

– Κατασκευή λεκάνης συγκράτησης φερτών από συρματοκιβώτια

Επί πλέον, η περιφέρεια Κ.Μακεδονίας και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς προχωρούν σε εργασίες καθαρισμού ρεμάτων από μπάζα, βλάστηση και απορρίμματα σε διάφορους οικισμούς του Κιλκίς. Πρόκειται για 15 σημεία στο νομό Κιλκίς, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού ρεμάτων σε μήκος 28 χιλιομέτρων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που φέρει τον τίλο «Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων» είναι 950.000 ευρώ.

Πιό συγκεκριμένα πραγματοποιούνται οι εξής εργασίες καθαρισμού υδατορέματος: Στα όρια του οικισμού Μυριοφύτου Κιλκίς, στα όρια του οικισμού Δροσάτου, στα όρια του οικισμού Μελάνθιο, εντός του οικισμού Μουριές, εντός του οικισμού Βάθη, εντός του οικισμού του Καβαλλάρη, εντός του οικισμού του Πεδινού, στα όρια του οικισμού Καμποχωρίου, στα όρια του οικισμού Ρυζίων, στους οικισμούς Τούμπας-Ευρώπου, ανάμεσα στους οικισμούς Μεσιάς-Αγίου Πέτρου, εκτός του οικισμού Αγίου Πέτρου, εκτός του οικισμού Φιλυριάς, εκτός του οικισμού Γερακώνα, εντός του οικισμού Ευζώνων και εντός του οικισμού Χορηγίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης δήλωσε σχετικά: «Υλοποιούμε έργα αποκατάστασης ζημιών στο δήμο Παιονίας, ενώ καθαρίζουμε από μπάζα, βλάστηση και απορρίμματα περιοχές του νομού Κιλκίς. Τα αντιπλημμυρικά έργα σώζουν ζωές και περιουσίες, ενώ δημιουργούν περιβάλλον ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής. Στηρίζουμε την αντιπλημμυρική προστασία και κάνουμε πιό ασφαλή την ζωή των πολιτών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]