Γενικά

Αντιπλημμυρικά έργα στον Αγίο Πέτρο από την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς

Ενημερωθήκαμε την Τρίτη 27 Απριλίου 2021 για την πρόοδο των εργασιών καθαρισμού του παλιού αντιπλημμυρικού έργου του Αγίου Πέτρου από τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς Νίκο Γρηγοριάδη.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι παράλληλα με το έργο αυτό τρέχει η δημοπράτηση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου του Αγίου Πέτρου από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, έργο για το οποίο ο δήμος Παιονίας ανέλαβε την υποχρέωση της μελέτης την οποία και παρέδωσε στις υπηρεσίες της περιφέρειας πριν από δυόμιση μήνες.

Γνωρίζοντας τις πολλές καταστροφές που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια το χωριό από πλημμύρες, την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα του έργου, θέλουμε να επαινέσουμε δημόσια για την άμεση προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών δημοπράτησης την τεχνική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και τον πολιτικό προϊστάμενο αυτής, αντιπερειφεριάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το έργο είχε ενταχθεί στο σχεδιασμό της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά για να προχωρήσει απαιτείτο μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τον Ιανουάριο του 2019 ο αντιπερειφεριάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης υπέβαλε αίτημα προς το υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξαίρεση του έργου από την υποχρέωση περιβαλλοντικής αδειοδότησης, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του.

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο κ. Βεργίδης γνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου και διαπιστώνοντας ότι το αίτημα του αντιπερειφεριάρχη έχει τελματώσει στην γραφειοκρατία του υπουργείου, ζήτησαν την παρέμβαση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά προς τον συνάδελφο του υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη προκειμένου να εγκρίνει την εξαίρεση.

Εκτός του δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Ευρωπού Ηλίας Αριζάνης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]