Γενικά

Αντιπλημμυρικός «θώρακας» σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Κιλκίς

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Η ΔΕΥΑΚ βάζει την επιτυχημένη της «σφραγίδα» στην αντιπλημμυρική προστασία του πολεοδομικού συγκροτήματος του Κιλκίς, με μιία ουσιαστική παρέμβαση που θα βελτιώσει το σύστημα απορροής των βρόχινων νερών μειώνοντας συγχρόνως τα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.

Έτσι, την Πέμπτη 2-7-20 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΚ και δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και εκπροσώπου της μειοδότριας εταιρίας “Παντεχνική Έργων» Α.Ε., με αντικείμενο έργου την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ως προς την σκοπιμότητά του, το έργο βελτιώνει σημαντικά το δίκτυο αντιπλημμυρικής προστασίας στο σύνολο του πολεοδομικού ιστού της πόλης του Κιλκίς από πλημμυρικά φαινόμενα, που σήμερα δεν υποστηρίζονται από τους αγωγούς αντιπλημμυρικής προστασίας είτε επειδή παλαιοί αγωγοί με την κατασκευή των έργων αποχέτευσης από το Ταμείο Συνοχής κατά το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης καταργήθηκαν, αφού το σύστημα από παντορροϊκό έγινε χωριστικό, είτε διότι οι αγωγοί αυτοί δεν είχαν τα ορθά υδραυλικά χαρακτηριστικά.

Εκτός από τους ειδικούς αγωγούς, που θα εγκατασταθούν σε δρόμους του Κιλκίς, το έργο περιλαμβάνει απόξεση της ασφάλτου σε όλο το πλάτος των οδών επέμβασης και πλήρη ανακατασκευή τους με άσφαλτο.

Το έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων υδάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με προϋπολογισμό 2.026.220,78 ευρώ. Το ποσοστό έκπτωσης είναι 53,36% με χρόνο περαίωσης τους δώδεκα μήνες.

Όλες οι εργασίες καθώς και τα υλικά, που θα χρησιμοποιηθούν, πληρούν τις υπάρχουσες προδιαγραφές, οι οποίες περιλαμβάνονται στην μελέτη και καθορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία κατά την περίοδο κατασκευής του έργου.

Θα τηρηθούν επίσης όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]