Γενικά

Ματαίωση όλων των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης ενημερώνει ότι σε συνέχεια της από 11.3.20 πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ A’ 55/11-03-2020 και αφορά στα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσής του, σας ενημερώνουμε, ότι, ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821, δεν θα τελεστούν δοξολογίες στους ιερούς ναούς και δεν θα πραγματοποιηθούν οι στρατιωτικές παρελάσεις, οι παρελάσεις της μαθητιώσας νεολαίας, οι καταθέσεις στεφάνων και οι λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις.

Ως ελάχιστος φόρος τιμής, καθορίζεται ο γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς έως την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2020, καθώς και η φωταγώγηση όλων των καταστημάτων των ΟΤΑ, των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2020. Επίσης καλούνται όλοι οι πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στις οικίες τους.

Η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογιών και καταθέσεων στεφάνων, για επιτακτικούς λόγους υγείας, σε συνδυασμό με την απαγόρευση άσκοπων κινήσεων, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τη σημασία της Εθνικής Επετείου και την οφειλόμενη τιμή προς τους ήρωές της.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]