Ειδήσεις Video

Τον αντιπεριφερειάρχη Α.Βεργίδη επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λ.Μενδώνη (Βίντεο)

Την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, στο Διοικητήριο, ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Την κα. Μενδώνη η οποία επισκέπτεται το νομό Κιλκίς ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, συνόδευαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης (πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ν. Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Τρεντζίδης.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο πλούσιο πολιτιστικό κεφάλαιο αρχαιολογικών μνημείων και ιστορικών τόπων του νομού το οποίο η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς- στο πλαίσιο του σχεδιασμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- προστατεύει κι αναδεικνύει, μέσα και από δράσεις χρηματοδότησης αρχαιολογικών εργασιών, όπως για παράδειγμα του έργου που αφορά στις εργασίες για την ανάδειξη της αρχαίας Μορρύλου.

Η υπουργός αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στο “πεδίο” του πολιτισμού με έμφαση στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Νωρίτερα, έκανε ολιγόλεπτη περιήγηση στην περιοδεύουσα έκθεση ΆΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ.

Από τα χαρακώματα των μαχών… στα σκάμματα των ανασκαφών’, της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Κιλκίς/ Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, η οποία φιλοξενείται – από το Φεβρουάριο του 2022 – στο χώρο του Διοικητηρίου, «μία έκθεση που “φωτίζει” την παράδοξη συνάντηση των στρατιωτικών γεγονότων που έγιναν στην αιματοβαμμένη μακεδονική γη με την αρχαιολογική έρευνα» όπως είπε ο κ. Βεργίδης.

Οαντιπεριφερειάρχης έδωσε αναμνηστικά δώρα στην υπουργό, στα οποία αποτυπώνεται ο αρχαιολογικός θησαυρός της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]