Πολιτική

Αντιπαράθεση Σιωνίδη – Γκουντενούδη για τον αρμόδιο πολιτικής προστασίας

Σφοδρή επίθεση κατά του υπευθύνου πολιτικής προστασίας δήμου Παιονίας Ελεύθεριου Γαρόπουλου εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Κωνσταντίνος Σιωνίδης καταλογίζοντάς του επιλεκτική ανταπόκριση όσον αφορά σε κλήσεις προέδρων οικισμών κατά την διάρκεια του χιονιά.
ΣΙΩΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Σε ανοικτή επιστολή του προς τον δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη ο κ. Σιωνίδης αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε Παιονίας,

Τώρα που το κύμα κακοκαιρίας πέρασε και τα περισσότερα προβλήματα έχουν ξεκινήσει να αποκαθίστανται, θέλω να επιστήσω τη προσοχή σας σε ένα φαινόμενο που το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο.

Ξεκαθαρίζω ότι είμαι ο τελευταίος που θα ασκήσει μικροπολιτική πάνω σε φυσικά φαινόμενα. Αντιθέτως πιστεύω ότι με συνεργασία τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα και πως σε τέτοιες καταστάσεις δεν χωράνε προσωπικές πολιτικές.

Προφανώς όμως ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Παιονίας αυτό δεν το συμμερίζεται. Ενώ θα περίμενε κανείς να επιδιώξει από μόνος του να επικοινωνήσει με τους προέδρους των οικισμών προκειμένου να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα και να διαμορφώσει συνολική εικόνα για όλο τον δήμο, όχι μόνο δεν το έκανε, τουλάχιστον με όλους, αλλά απέφυγε να απαντήσει και στις εναγώνιες επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές κλήσεις μερικών προέδρων.

Αυτό είναι ανεξήγητο, απαράδεκτο και μεροληπτικό.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν συμφωνείτε με την συμπεριφορά του συνεργάτη σας και θεωρώ ότι θα επιληφθείτε του θέματος.

Όλοι οι πρόεδροι των οικισμών πρέπει να αντιμετωπίζονται με τα ίδια μέτρα και σταθμά ανεξαρτήτως της γεωγραφικής τους θέσης. Δεν είναι δυνατόν, τρεις πρόεδροι οικισμών του βόρειου τομέα της δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου να του τηλεφωνούν επανειλημμένα και να μην απαντά ή να μην επιστρέφει τις κλήσεις. Η ιεράρχηση των προβλημάτων είναι χρήσιμη και απαραίτητη, γίνεται δε κατανοητή από όλους. Η απαξίωση των θεσμικών εκπροσώπων είναι ακατανόητη.

Οι προσωπικές πολιτικές και επιδιώξεις δεν χωρούν στην πολιτική προστασία.

Αν τέλος η συμπεριφορά αυτή δεν κρύβει σκοπιμότητα και προέρχεται από αμέλεια ,τότε ο συνεργάτης σας προφανώς δεν κάνει για αυτήν την θέση».

Γιά «μικροπολιτική» κατηγορεί τον Κ.Σιωνίδη ο Χ.Γκουντενούδης
ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΤην άμεση απάντηση του δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη προκάλεσαν οι αιτιάσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη κατά του υπευθύνου πολιτικής προστασίας Ελευθερίου Γαρόπουλου γιά επιλεκτική ανταπόκριση σε κλήσεις προέδρων οικισμών κατά την διάρκεια του χιονιά.

Σε απαντητική δήλωσή του ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει τα εξής:

«Διαβάζοντας τις αιτιάσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφιας του δήμου Παιονίας κ. Σιωνίδη όσον αφορά τις λειτουργία της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του δήμου μας κατά την διάρκεια των δύσκολων καιρικών συνθηκών, κάποιες σκέψεις προκύπτουν αβίαστα.
Αντί ο κ. Σιωνίδης να αποδώσει τα εύσημα στους εργαζομένους του δήμου μας αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους για την έγκαιρη κινητοποίηση τους και τις καίριες παρεμβάσεις τους όσον αφορά την αποκατάσταση των δικτύων και των υποδομών από το χιόνι και τον πάγο, εκείνος ασχολείται ακριβώς με αυτό που ευαγγελίζεται ότι αποφεύγει, δηλαδή με την μικροπολιτική!

Κατανοούμε ότι καταφεύγει σε αυτήν την πρακτική προκειμένου να «κρατήσει» δίπλα του πολιτικά το συνδυασμό του και τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων μη έχοντας άλλο πρόσφορο έδαφος για να ασκήσει δομική και προγραμματική αντιπολίτευση επί πραγματικών όρων και ζητημάτων.

Εμείς θεωρούμε ότι ως δημοτική αρχή κρινόμεθα εκ του αποτελέσματος και όντως φάνηκε ότι ο δήμος Παιονίας και οι υπηρεσίες του βρίσκονταν και βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Κανένας δρόμος δεν έκλεισε και οι παρεμβάσεις της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας ήταν άμεσες και αποτελεσματικές κατά γενική ομολογία.

Από την αρχή της εμφάνισης της κακοκαιρίας εγώ προσωπικά και οι συνάδελφοι μου ήμασταν σε διαρκή επαφή και συνεργασία αλλά και σε επιτόπιους ελέγχους για να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία του μηχανισμού του δήμου.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους μέσα σε ένα τέτοιο δύσκολο περιβάλλον με πολικές θερμοκρασίες έπραξαν τα δέοντα φέροντας εις πέρας το πραγματικά δύσκολο έργο τους».

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα