Αθλητισμός

«Αντικειμενικός σκοπός παραμονής επετεύχθη»

Γιά πρώτη φορά μετά τον τρίτο υποβιβασμό της στην α2 εθνικής κατηγορία η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς δεν κατάφερε να επανέλθει την αμέσως επόμενη περίοδο στην α1.
Ωστόσο, κατάφερε αφ’ ενός μεν να αντέξει στις «αναταράξεις» τις οποίες προκάλεσε ο υποβιβασμός, με την «φυγή» πολλών παικτών, την συρρίκνωση του δυναμικού παραγόντων και χορηγών και την επιδείνωση του οικονομικού προβλήματος αφ’ ετέρου δε να επιτύχει του φετινού αντικειμενικού σκοπού της παραμονής στην α2 εθνική κατηγορία χωρίς τη εμπλοκή στην ψυχοφθόρο διαδικασία των κατατακτηρίων αγώνων.
Η επίτευξη του εν λόγω αντικειμενικού σκοπού υπήρξε απόρροια της θετικής έκβασης της αντεπίθεσης των τελευταίων αγωνιστικών ημερών με τα αρκετά επιτυχή αποτελέσματα, που απομάκρυναν τον ΓΑΣΚ από την «διακεκαυμένη ζώνη» και τον οδήγησαν στην βαθμολογική ασφάλεια.

Κατάληξη αυτής της αντεπίθεσης υπήρξε η εκτός έδρας νίκη επί του Ζαφειράκη Νάουσας, το Σάββατο 5.3.16 με το εντυπωσιακό 35-32, ύστερα από μία συναρπαστική αναμέτρηση με τον μεν ΓΑΣΚ να «τα δίνει όλα» γιά την νίκη, πλειοδοτώντας σε πάθος και αποφασιστικότητα, τον δε Ζαφειράκη να αγωνίζεται με την άνεση της απαλλαγμένης από κάθε βαθμολογικό άγχος ομάδας και να «πιάνει» πολύ καλή απόδοση.
Στο πρώτο ημιχρόνιο τα δύο συγκροτήματα παρουσιάσθηκαν ισοδύναμα και «συμβάδισαν» στο αποτέλεσμα έως την λήξη του (15-15).

Η «πλάστιγγα έγειρε» προς την πλευρά των Κιλκισιωτών στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της επανάληψης, όταν αυτοί με «εκρήξεις» καλής απόδοσης δημιούργησαν άνετο προβάδισμα μέχρι και έξι τερμάτων. Προ του φάσματος μιάς «βαρειάς» ήττας Ναουσαίοι αντέδρασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο και εκμεταλλευόμενοι κάποια διαστήματα χαλάρωσης των αντιπάλων τους μείωσαν την διαφορά στα επίπεδα της τελικής των τριών τερμάτων.
Η νίκη αυτή του ΓΑΣΚ δεν σηματοδοτεί το τέλος της φετινής περιόδου, αλλά την αρχή της νέας, αντικειμενικό σκοπό της οποίας μπορεί με μία γενική κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα, να αποτελέσει η επάνοδος στην α1 εθνική κατηγορία, με δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων κάτι που τα νέα δεδομένα καθιστούν εφικτό.

Και μετην εμφάνισή του στην Νάουσα ο ΓΑΣΚ έδειξε ότι από πλευράς αγωνιστικού επιπέδου και δυνατοτήτων βρίσκεται πολύ κοντά στα επιθυμητά επίπεδα, εκείνα δηλαδή που επιτρέπουν σε μιάν ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό.

Η σύνθεση:

Κοβλακάς (Κολεσιώτης), Φυτανίδης, Στρίκος, Τάσιτς, Τοκατζόγλου, Γιαβασίδης, Μαυρόπουλος, Καραβασίλης, Αναστασιάδης, Μπαζιούκας, Μιχαηλίδης, Τσιβιντζέλης.

Τα πλήρη αποτελέσματα

Δίας Πολίχνης Θεσ.-ΑΟ Ιωαννίνων 32-29
Αρης Θεσ.-Ασπιδα Ξαν. 28-26
ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσ.-Πρωτέας Αρτ. 24-26
Αρίων Πτολ.-ΓΣ «Δράμα ‘86» 0-10αα
Ζαφειράκης Ν.-ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 32-35

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Τελική)[table]
Α/Α, ΟΜΑΔΕΣ, ΤΕΡΜΑΤΑ, ΒΑΘΜΟΙ,
1., Πρωτέας Αρτ., 534-488, 28,
2., ΓΣ «Δράμας ‘86», 520-441, 25,
3., Διας Πολίχνης Θεσ., 541-465, 25,
4., ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσ., 506-489, 24,
5., Ζαφειράκης Ν., 570-527, 20,
6., ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, 423-434 ,16,
7., ΑΟ Ιωαννίνων, 476-493, 13,
8., Αρης Θεσ., 480-500 12,
9., Ασπίδα Ξαν., 463-493, 12,
10., Αρίων Πτολ., Αποσύρθηκε,[/table]

Αφαιρέθηακν τρεις βαθμοί από την Ασπίδα Ξάνθης και δύο από τον Αρη Θεσσαλονίκης

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]