Γενικά

Αντικαθίσταται το δίκτυο ύδρευσης σε Αγ.Αντώνιο και Αγ.Κυριακή

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα της αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Αντωνίου και της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της κεντρικής οδού του οικισμού Αγίας Κυριακής. Αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος Αυγούστου 2014.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«….Τα δίκτυα των οικισμών αυτών όπως και άλλων οικισμών είναι από αμίαντο και λόγω παλαιότητας παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνές διακοπές υδροδότησης.
Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα που έγινε ιδιαίτερα έντονο σε αυτούς τους δύο οικισμούς, οι ιθύνοντες της ΔΕΥΑ Κιλκίς αποφάσισαν την άμεση αντικατάσταση των συγκεκριμένων δικτύων ύδρευσης, επισπεύδοντας έτσι το γενικότερο προγραμματισμό για αντικατάσταση αντίστοιχων δικτύων ύδρευσης.
Επισημαίνεται ότι για την άμεση κατασκευή των έργων υπήρξε αποτελεσματική κινητοποίηση των στελεχών και συνεργατών της ΔΕΥΑ Κιλκίς.
ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣΣυνολικώς, στον Άγιο Αντώνιο αντικαθίστανται περίπου 900 μέτρα σωλήνων αμιάντου με αγωγό πολυαιθυλενίου διαμέτρου 90 χιλιοστών και 30 ιδιωτικές συνδέσεις με παράλληλη μεταφορά των υδρομετρητών τους εκτός οικοπέδων. Έτσι καλύπτεται σχεδόν ολόκληρος ο οικισμός με νέο δίκτυο ύδρευσης.
Ανάλογη παρέμβαση γίνεται στην Αγία Κυριακή.
Με αυτά τα έργα οι παραπάνω οικισμοί αποκτούν σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των κατοίκων και σηματοδοτούν την έναρξη μιας προσπάθειας αντικατάστασης παλαιών δικτύων ύδρευσης που θα συνεχιστεί και σε άλλους οικισμούς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα