Πολιτική

Αντίδραση Θεόδωρου Παραστατίδη σε κριτική του αναπληρωτού υπουργού υγείας

«Κύριε Λ.Γρηγοράκο, υπάρχουν και πολιτικοί, που δεν δέχονται να παριστάνουν μαριονέτες»
Tην έντονη αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή Κιλκίς Θόδωρου Παραστατίδη προκάλεσε η κριτική που του άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος με αφορμή την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Γουμένισσας αναφερόμενος στην επιλογή του βουλευτή να διαφοροποιηθεί από την ακολουθούμενη πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Σε έγγραφη δήλωσή του ο κ. Παραστατίδης αναφέρει τα εξής:
«Θέλω να καταστήσω σαφές από την αρχή προς τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, ότι δεν προτίθεμαι να απολογηθώ εξ αιτίας της αρνητικής κριτικής, που άσκησε στο πρόσωπό μου, απευθυνόμενος κυρίως σε κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική στάση μου απέναντι στο κόμμα, που τώρα υπηρετεί.
Δεν μπορώ, όμως, να μην επισημάνω το γεγονός, ότι πολιτικοί, όπως ο Λ. Γρηγοράκος, δεν δικαιούνται και δεν νομιμοποιούνται να μιλούν για «βολεμένους πολιτικούς».
Πόσω μάλλον, αυτοί οι οποίοι δεν δίστασαν να προδώσουν τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων αυτών, που τους εμπιστεύτηκαν και τους ψήφισαν.
Αυτοί, οι οποίοι είναι υπόλογοι για την κατάντια της παράταξης αυτής.
Αυτοί, που υποτάχθηκαν στις πολιτικές της ΝΔ, του Άδωνη, του Βορίδη, του Πλεύρη και άλλων.
Αυτοί, που αντάλλαξαν τα ιδεολογικά και πολιτικά τους πιστεύω με κυβερνητικές θέσεις και αξιώματα.
Κατά τον κ. Γρηγοράκο, όποιοι δεν συμβιβάστηκαν με αυτές τις λογικές, θεωρούνται «βολεμένοι βουλευτές».
Ίσως, για αυτόν και τους ομοίους του, όταν ένας πολιτικός υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του, όταν υπερασπίζεται με συνέπεια την πολιτική του άποψη και στάση, όταν ακολουθεί την συνείδησή του, τότε να θεωρείται «βολεμένος».
Προφανώς, είναι πρωτόγνωρο για αυτόν και του προκαλεί εντύπωση, ότι υπάρχουν και πολιτικοί οι οποίοι δεν δέχονται να παριστάνουν τις μαριονέτες και να συμπεριφέρονται ως άβουλα όργανα.
Επομένως, θα του συνιστούσα να είναι πιό προσεκτικός, όταν αναφέρεται σε βουλευτές που κατά την απόψή του επιδιώκουν να βολευτούν. Μάλλον εξάγει το συμπέρασμα από την δική του πολιτική συμπεριφορά.
Σε ό,τι με αφορά, θεωρώ ότι αποτελεί τιμή για ‘μένα η πολιτική στάση, που επέδειξα εδώ και τρία περίπου χρόνια, και η οποία χαρακτηρίζεται από συνέπεια και αποφασιστικότητα.
Υπηρετώ και υπερασπίζομαι όλες εκείνες τις αρχές και αξίες, που τοποθετούν στο επίκεντρο την ελληνική οικογένεια και τον άνθρωπο.
Προσπάθησα να μην απογοητεύσω όλους εκείνους, που με τίμησαν με την ψήφο τους και με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους.
Συνιστώ, λοιπόν, στον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, να περιορίσει το ενδιαφέρον του στον τομέα της υγείας, αντί να κάνει αναφορές και κριτικές για πολιτικές επιλογές των άλλων.
Ας κάνει πράξεις όλες τις εξαγγελίες του και υποσχέσεις τόσο για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου Γουμένισσας αλλά και των άλλων υγειονομικών μονάδων του νομού.

Πραγματική μου επιθυμία είναι, να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, όπου με την παρουσία κυβερνητικών παραγόντων ως διά μαγείας εξαλείφονται όλα τα προβλήματα και επανεμφανίζονται αμέσως μετά την αποχώρησή τους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα