Γενικά

Αντίδρασή Μεταλλικιωτών για πληροφορίες εκμετάλλευσης του ξινού νερού

Την αντίδραση των κατοίκων του Μεταλλικού προκάλεσαν πληροφορίες σχετικώς με πιθανή εκεί εγκατάσταση μονάδας εκμετάλλευσης του ξινού νερού.
Οι κάτοικοι αντιτίθενται σ’ αυτήν την προοπτική εδώ και πολλά χρόνια, επικαλούμενοι οικολογικούς και περιβαλλοντικούς λόγους.
Ετσι, με κοινή πρωτοβουλία των τριών συλλόγων του χωριού, αγροτικού, πολιτιστικού και ποντιακού, θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση γιά το θέμα στο αναψυκτήριο παραπλεύρως του πρώην δημοτικού σχολείου με ώρα έναρξης 8 το βράδυ.
Την Πέμπτη 10.4.14 αντιπροσωπεία των τριών φορέων εξέφρασε την εν λόγω αντίθεση στην δημοτική αρχή Κιλκίς ζητώντας και την δική της παρέμβαση, ώστε εφ’ όσον αληθεύουν οι πληροφορίες, να αποτραπεί η εγκατάσταση μονάδας εκμετάλλευσης του ξινού νερού.
Απόψε, πλην της γενικής εκφράσεως της εναντιώσεως στην ανωτέρω προοπτική, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις γιά περαιτέρω ενέργειες και εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο, κινητοποιήσεις προς πάσαν κατεύθυνσιν.
Σημειώνεται, ότι η περιοχή του Μεταλλικού είναι επισήμως αναγνωρισμένη ως περιοχή ιαματικού νερού βάσει σχετικής διαδικασίας μεταξύ του άλλοτε «καποδιστριακού» δήμου Κιλκίς και του συνδέσμου δήμων και κοινοτήτων (σ.σ.: το «κοινοτήτων» έχει απαλειφθεί από εφαρμογής «Καλλικράτη») ιαματικών πηγών Ελλάδος, στον οποίο θήτευσε ο πρόεδρος και ο άλλοτε δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης.
Τούτο δυνητικώς σημαίνει, ότι σ’ αυτήν μπορεί να αναπτυχθεί ανάλογη επενδυτική ή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]