Γενικά

Αντίδραση της ένωσης αποστράτων, που προσέβαλε ο σεβασμιώτατος Κιλκισίου

Με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο συμπεριφέρθηκε στους αποστράτους αξιωματικούς νομού Κιλκίς, σε πρόσφατη εκδήλωσή τους, όπως αναφέρεται σε έγγραφο, με το οποίο η ένωσή τους αντιδρά εντόνως στην συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Είναι δε εμφανής η δυσαρέσκεια του κλάδου, παρά την εξ ίσου εμφανή προσπάθεια του οργάνου του να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Ειδικότερα σε ανοικτή επιστολή του παραρτήματος Κιλκίς της ένωσης αποστράτων αξιωματικών στρατού (ΕΑΑΣ) αναφέρονται τα εξής

Αφήσαμε σκοπίμως να παρέλθει εύλογο χρονικό διάστημα, από τις 18 Ιανουαρίου 2015, ημέρα που πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικής βασιλόπιτας, προκειμένου αφ’ ενός μεν να καταλαγιάσει το παράπονο και η πίκρα και να πρυτανεύσει η λογική, αφ’ ετέρου δε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας και το δίκαιο παράπονο και την αγανάκτηση για την πρωτοφανή επίθεσή σας ότι «δήθεν σας αγνοήσαμε και θα μας αγνοείτε στο μέλλον και εσείς!!».

Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, επιθυμούμε να καταθέσουμε την πραγματική ροή των γεγονότων:
– Η πρόσκληση για την εν λόγω εκδήλωση προς εσάς ή τον εκπρόσωπό σας παραδόθηκε στην Γραμματεία της Ι. Μητροπόλεως στις 15 Ιαν 2015.

– Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 18 Ιαν 2015 και ώρα 11.00, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.

– Περίπου στις 11.15 της ίδιας ημέρας και επειδή δεν είχατε προσέλθει εσείς ή κάποιος εκπρόσωπός σας, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως στέλνοντας μέλος του Παραρτήματος, εκτιμώντας ότι λόγω ανθρώπινης παράβλεψης λησμονήθηκε.

– Στις 11.25 επικοινωνήσαμε μαζί σας και μας πληροφορήσατε ότι η εκδήλωση ήταν εν γνώσει σας αλλά θα προσερχόσασταν μετά από 20-25΄. Έτσι αφού τροποποιήσαμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την ευλογία της πίτας και την διανομή της στο τέλος της εκδήλωσης

– Στις 12.20 και ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης έφθανε προς το τέλος του, προσήλθε ιερέας. Πιστέψαμε ότι, για λόγους ανώτερης βίας, ορίσθηκε από εσάς ως εκπρόσωπός, έχοντας ήδη συμπληρωθεί 55΄ από την επικοινωνία μας. Πράγματι ευλογήθηκε και διανεμήθηκε η πίτα.

– Στις 12.40 (δηλ 100΄μετά την προγραμματισμένη έναρξη) προσήλθατε, ενώ η εκδήλωση είχε ήδη ολοκληρωθεί. Μετά την εξέλιξη αυτή σας παρακαλέσαμε να δώσετε τις πατρικές ευχές της Εκκλησίας μας προς του παρισταμένους, πλην όμως εσείς αντί για αυτές μας είπατε: «Ποιές ευχές θέλετε; Αφού με αγνοήσατε εσείς σας αγνοώ και εγώ και να μην με καλέσετε ποτέ στο μέλλον».

Επειδή:
– Πιστεύουμε ότι ο χαρισματικός ηγέτης και ιδιαίτερα ο θρησκευτικός ηγέτης και ποιμένας πρέπει, εκτός των άλλων προτερημάτων, να διαθέτει μεγαλοθυμία, πραότητα, ψυχραιμία, φιλαλήθεια, σωφροσύνη και επιείκεια.

– Στεκόμαστε, ως απόστρατοι αξιωματικοί, δίπλα στην Εκκλησία μας που αθόρυβα και διακριτικά εκτελεί την ιερή και φιλανθρωπική αποστολή της και όχι μόνο, (απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αντιπροέδρου μας την ημέρα της εκδήλωσης).

– Η συμπεριφορά σας αυτή απευθύνθηκε σε μία ιδιαίτερη κοινωνική οικογένεια, στην οποία η πίστη στην θρησκεία μας και την ελληνική σημαία μας αποτελεί ιδανικό και όρκο ζωής.
– Οι λόγοι σας προσέβαλλαν στο πρόσωπο των μελών του τοπικού μας συμβουλίου και των λοιπών παρισταμένων, το σύνολο των αποστράτων αξιωματικών των ΕΔ.

– Οφείλουμε να σταθούμε ειλικρινείς όλοι μας σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές της ηθικής κρίσης και να διδάξουμε ήθος και αξιοπρέπεια.

Παρακαλούμε, με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπό σας ως πνευματικού πατέρα της περιοχής μας, όπως ανακαλέσετε τους λόγους και την στάση σας, προς αποκατάσταση της ηρεμίας στους αποστράτους και την τοπική κοινωνία.

Η παρούσα επιστολή είναι ανοικτή και θα δημοσιευθεί στα τοπικά ΜΜΕ, διότι το θέμα είναι ήδη γνωστό στην τοπική κοινωνία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Παραιτήσου»

Την τιμητική τους είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε στον πολιτικό «στίβο» του νομού μας η απαίτηση παραιτήσεων. Εν αρχή […]