Αθλητισμός

Η αντίδραση του Εθνικού στις αιτιάσεις της Δόξας κατά της διαιτησίας

Σφοδρή επίθεση κατά της διαιτητικής τριάδας Δημητριάδη, Κελάζογλου και Γούτα, της ΕΠΣ Χαλκιδικής εξαπέλυσε η Δόξα Δράμας μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας από τον Εθνικό Ν.Αγιονερίου με 1-0, την Κυριακή 4.10.15.

Η διοίκηση του ιστορικού δραμινού συλλόγου διαμαρτύρεται γιά ακύρωση τέρματος, την οποία θεωρεί αντικανονική, και ανοχή άλλοτε σε σκληρό παιχνίδι των Νεοαγιονεριτών και άλλοτε σε εκ μέρους των καθυστερήσεων, τις οποίες χαρακτηρίζει ως εσκεμμένες.

Με αφορμή αυτές τις αναφορές στους παίκτες του Εθνικού, η διοίκηση του συλλόγου του Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει τον απέραντο σεβασμό της στο όνομα, την ιστορία και την παράδοση της Δόξας καθώς και στην τεράστια προσφορά της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά συγχρόνως επισημαίνει την ζημιά που προκαλούν σ’ αυτό η συνομωσιολογία και η όποια εξωαγωνιστική σκοπιμότητα.

Συγχρόνως παραθέτει και σημεία του αγώνα στα οποία, όπως τονίζει, είτε αδικήθηκε ο Εθνικός είτε δεν δικαιολογούν την διά των μέσων ενημέρωσης επίθεση κατά της διαιτησίας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπευθυνότητα τα όσα ακούγονται και λέγονται εδώ και λίγες ημέρες σχετικά με τον αγώνα Δόξας Δράμας – Εθνικού Ν. Αγιονερίου όπου η ομάδα μας εντός αγωνιστικού χώρου επικράτησε με 1 – 0 παίρνοντας τη νίκη επί ενός πολύ δυνατού αντιπάλου.

Η ιστορική ομάδα της Δόξας την οποία όλοι μας συμπαθούσαμε και για την οποία νιώθαμε υπερηφάνεια όταν αγωνιζόταν στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου (πρωτάθλημα α΄ εθνικής, κύπελλο Ελλάδας κ.ο.κ.) εκπροσωπώντας τη Μακεδονία μας και την πολύπαθη Βόρεια Ελλάδα και για την οποία και σήμερα νιώθουμε ανάλογη συμπάθεια, δέος και τιμή που αγωνίζεται στον ίδιο όμιλο στο πρωτάθλημα της γ΄ εθνικής κατηγορίας αποτελεί για εμάς και για κάθε υγιή φίλαθλο φωτεινό παράδειγμα.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ
Η γενέτειρα μεγάλων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων που άφησαν εποχή όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι για όλους μας μια ομάδα – ιστορία που μόνο ελάχιστοι δεν γνωρίζουν σε τούτο τον τόπο το τι έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο μας.

Δεν υπάρχει, κατά την γνώμη μας, κανένας λόγος όμως ακόμη και σήμερα να συζητείται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που είχε κατά γενική και αντικειμενική ομολογία όλα εκείνα τα στοιχεία που προσφέρουν στην εικόνα του «βασιλιά των σπορ» το ποδόσφαιρο (υγεία αθλητικού περιεχομένου, ανταγωνιστικές ομάδες εντός αγωνιστικού χώρου, προσέλευση κόσμου που έδωσε ώθηση στους αγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές, ουσιαστική φιλοξενία των αντιπάλων, και όχι μόνο «στα χαρτιά» κ.λπ.).

Εμείς δεν επιθυμούμε να ασχοληθούμε με την ποδοσφαιρική αναμέτρηση η οποία ανήκει στο παρελθόν και τα όσα λέγονται και γράφονται γιατί πολύ απλά δεν προσφέρει στο άθλημα (σε μια δύσκολη εποχή) να κατηγορούμε και να αναθεματίζουμε ΄΄ρίχνοντας΄΄ αντί να ΄΄βγάζουμε΄΄ από το μύλο της συνωμοσιολογίας και της σκοπιμότητας κάτι που αποτελεί …«εθνικό μας σπορ». Όμως δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αδυναμία η θέση μας αυτή. Και εμείς επί παραδείγματι θα έπρεπε να μιλούμε για πέναλτυ που κακώς δεν δόθηκε στο α΄ ημίχρονο καταφανέστατα σε χέρι πάνω στη γραμμή ή ότι το ακυρωθέν γκολ είχε στην αρχή της εξέλιξης της φάσης διακοπεί από τον επόπτη και όχι στη συνέχεια της; Όχι γιατί κάτι τέτοιο δεν αρμόζει σε αυτό που υπηρετούμε, την ιδέα και την άδολη και ανυστερόβουλη αγάπη μας για το άθλημα.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τους ανθρώπους της Δόξας στην πανέμορφη Δράμα μας και μας γεμίζει με περισσότερη ευθύνη η ανταπόδοση ανάλογης αν όχι καλύτερης φιλοξενίας στο δεύτερο γύρο.

Και κάτι ακόμη: Το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε και με μια ΄΄μάχη΄΄ (αγώνα) δεν χάθηκε δα και ο ΄΄πόλεμος΄΄ (πρωτάθλημα) όπως κατά κόρον (και ορθώς) συνηθίζεται να λέγεται».

Περισσότερα

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]

Δείτε ακόμα