Αντιδράσεις στην κατάργηση και των 25 κενών οργανικών θέσεων στην ΔΑ Κιλκίς
Την έντονη αντίδραση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νομού Κιλκίς (ΕΑΣΥΝΚ) προκάλεσε διαταγή γιά την ανακατανομή των οργανικών θέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία καταργούνται οι εικοσιπέντε κενές οργανικές θέσεις στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς.
Στην σχετική ανακοίνωση, στην οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Καργιατούδης, αναφέρονται τα εξής:
«Την 13/04/17 πληροφορηθήκαμε, με την έκδοση της διαταγής για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων ΕΛ.ΑΣ., την μείωση των οργανικών θέσεων στην Δ.Α. Κιλκίς, αφαιρώντας όλες τις κενές οργανικές θέσεις που είχαν απομείνει στο Κιλκίς σφραγίζοντας την ταφόπλακα που είχε ρίξει με το κλείσιμο των πέντε αστυνομικών τμημάτων.
Αναρωτιόμαστε μετά την περικοπή των οργανικών θέσεων, πότε θα γίνει ανανέωση του αστυνομικού προσωπικού; Πότε θα μετατεθεί ένας αστυνομικός στον τόπο συμφερόντων του;
Το πιθανότερο μετά από μια δεκαετία όταν θα αρχίσουν οι συνταξιοδοτήσεις όπου το 70% του αστυνομικού προσωπικού θα πλησιάζει ηλικιακά τα πενήντα πέντε έτη και θα έχουμε την απαίτηση από μεσήλικες αστυνομικούς να υπερασπίζουν και να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών.
-Κατά την παρουσίαση του σχεδίου της αναδιάρθρωσης και την διαβούλευση του τον Νοέμβριο του 2015,άλλα μας παρουσίασε η πολιτική και φυσική ηγεσία και άλλα εφαρμόζονται. Επισημαίνουμε ότι η ένωσή μας κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων ως και την τελευταία στιγμή, πρότεινε και διεκδικούσε εκτός από την διατήρηση του Α.Τ. Ν. Σάντας, των συνοριακών τμημάτων ως έχουν και την διατήρηση του αριθμού των οργανικών θέσεων.
-Θυμίζουμε τα δύο τμήματα συνοριακής φύλαξης Πολυκάστρου και Αξιούπολης (Ειδομένης), μέχρι πρό τινος αριθμούσαν περισσότερες από διακόσιες οργανικές θέσεις και τώρα αριθμούν λίγο περισσότερες από εκατό. Το νέο τμήμα που ιδρύεται ,από την συγχώνευση των δύο, το Τ.Σ.Φ. Παιονίας, ιδρύεται με την εκπόνηση ενός σχεδίου για ένα πολυδύναμο τμήμα, για εξοικονόμηση προσωπικού, καλύτερη αστυνόμευση και επιτήρηση της συνοριακής γραμμής.
Αυτήν την στιγμή όχι μόνο δεν ενδυναμώνεται αλλά αποδυναμώνεται κατά εκατό οργανικές θέσεις.
Μέχρι πριν ένα έτος το συνοριακό τμήμα στην Ειδομένη ενισχυόταν με αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο Προσφυγικό ζήτημα.
Αυτήν την στιγμή συνεχίζει να υφίσταται το Προσφυγικού, να υπάρχει ο κίνδυνος έξαρσης εσωτερικών πολιτικών ταραχών στην Π.Γ.Δ.Μ, να ενισχύονται τα συνοριακά με δυνάμεις της «Φρόντεξ» και όμως αποδυναμώνεται η φύλαξη των συνόρων με αυτήν την συγχώνευση γιατί πιθανόν δεν χρειάζονται οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί και πρέπει να τοποθετηθούν σε άλλες Υπηρεσίες αφήνοντας την ήδη μη επαρκή φύλαξη των συνόρων στο έλεος του Θεού.
Το καλύτερο από όλα φυσικά είναι ότι δεν υπάρχει κτίριο για την στέγαση του νέου τμήματος συνοριακής φύλαξης Παιονίας. Το κτίριο στο οποίο θα στεγαζόταν το νέο τμήμα αφού νομιμοποιήθηκε λόγω αυθαίρετης κατασκευής με ΄΄μαγικές΄΄ κινήσεις χρειάζεται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να λειτουργήσει,όμως ακόμη ψάχνουν την χρηματοδότηση ενώ στα πολλά υποσχόμενο σχέδιο της αναδιάρθρωσης θα προβλεπόταν.
-Άλλη μια υπόσχεση στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης που έμεινε «στα χαρτιά» ήταν η μετεγκατάσταση του Τ.Σ.Φ. Δοϊράνης στο κτίριο του υπό κατάργησιν Α.Τ. Δροσάτου, για τον απλούστατο λόγο ότι όποιος εισέρχεται στο κτίριο που στεγάζεται τώρα το συνοριακό τμήμα της Δοϊράνης διαπιστώνει ότι μόνο για στάβλισμα ενδείκνυται.
Τέλος αφού μέσω της αναδιάρθρωσης «προέβλεψαν» για την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και την εξοικονόμηση προσωπικού για την καλύτερη αστυνόμευση δεν προβλέπεται πουθενά με ποια οχήματα θα πραγματοποιούνται οι αυξημένες εποχούμενες περιπολίες, όταν ο στόλος των οχημάτων μας παραπέμπει σε στόλο «νεκροφόρων», δεν προβλέπεται η χορηγία άλλων υλικοτεχνικών υλικών (αλεξίσφαιρα και λοιπά τεχνικά μέσα).
Αυτά τα λίγα για το τέλειο σχέδιο αναδιάρθρωσης στην Δ.Α Κιλκίς και ευελπιστούσε να επανεξεταστούν οι παθογένειες του διατάγματος».