Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στα περί …«Εθνικού Κιλκίς»
Αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν τα πρόσφατα σχόλια του «Μαχητή του Κιλκίς» και της «Ημερησίας» αλλά και το άρθρο της στήλης «Συμβαίνουν εις ….Κιλκισίους» του «Μαχητή του Κιλκίς», με αφορμή «σενάριο» περί δημιουργίας νέας ομάδας με μεταφορά της έδρας από το Νέο Αγιονέρι στο Κιλκίς, πλήρη παράκαμψη του ονόματος του Κιλκισιακού, απόδοση σε αυτήν της επωνυμίας «Εθνικός Κιλκίς» και στήριξή της από τον δήμο Κιλκίς, ως εκπροσώπου της στην γ’ εθνική κατηγορία!
Κοινό παρονομαστή των αντιδράσεων απετέλεσε η πλήρης ταύτιση με την θέση του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή», ότι δηλαδή ονόματα, φανέλλες και ιστορίες σαν του Κιλκισιακού δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης γιά οποιοδήποτε εγχείρημα, στο πλαίσιο των οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων ή διαφόρων προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων.
Σε ένα απάνθισμα σχολίων ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, ότι ο Κιλκισιακός φέρει ένα όνομα, μία φανέλλα και μία ιστορία με κύρος τέτοιο και αξίες, που δεν τίθενται σε καμμία «διαπραγμάτευση» κανενός «χρηματιστηρίου» τυχοδιωκτικών «παιγνίων» και συναλλαγών.
Όποιος έχει και χρήμα και διάθεση αλλά και θεμιτές φιλοδοξίες, ιδού το πραγματικό «χρηματιστήριο αξιών» πανελλήνιας κλίμακας του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου: Λέγεται Κιλκισιακός (χωρίς άλλες συστάσεις) και δεν έχει παρά να «επενδύσει» σ’ αυτό ως χορηγός ή κατ’ άλλο τρόπο οικονομικός υποστηρικτής.
Διαφορετικά ας αρκεσθεί σε αυτό, που έχει ήδη κάνει στον τόπο του, και το οποίο ήδη συνιστά υπηρεσία στο ποδόσφαιρό του και εξασφαλίζει στον ίδιο την υστεροφημία εφ’ όσον το επιδιώκει.
Αλλά …μέχρις εκεί!
Άλλωστε το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο χαίρεται σύσσωμο για την παρουσία μιάς ομάδας ενός περιφερειακού κεφαλοχωρίου στον χώρο των εθνικών κατηγοριών εν προκειμένω στην γ’.
Της απομένει μάλιστα και εύσημα, που στην συγκεκριμένη συγκυρία βρίσκεται σε καλύτερη θέση από την αντίστοιχη του Κιλκισιακού.
Αλλά, …μέχρις εκεί!
Ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου μπορεί να «γράψει» την δική του ιστορία ως ….Εθνικός Νέου Αγιονερίου εμπλούτιζοντας και κοσμώντας το …βιβλίο ιστορίας του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου και να την «γράψει» …μόνος του.
Δεν μπορεί να καταλάβει την κυρίαρχη θέση σ’ αυτό, υποκαθιστώντας ή «εξοβελίζοντας» κατά δόλιο τρόπο το τεράστιο και ογκώδες «κεφάλαιο» με τον τιμητικό τίτλο «Κιλκισιακός».
Διότι ο Εθνικός Νέου Αγιονέριου μπορεί να λάμψει και να αφήσει το δικό του «στίγμα» στο «στερέωμα» των εθνικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά …δεν είναι Κιλκισιακός.
Ας μην συγχέουν, λοιπόν (άραγε …μόνον αυτό;) τα πράγματα τόσο ο εθνουσιώδης εμπνευστής ή οι ενθουσιώδεις εμπνευστές της καθ’ όλα αντιστόρητης και ανεδαφικής πρότασης του Εθνικού Νέου Αγιονερίου και ιδίως του Κιλκισιακού, όσο και η δημοτική αρχή που έσπευσε εντελώς αβασάνιστα να «τείνει» «ευήκοον ους» σ’ αυτήν, και ας επιδιώξουν και οι δύο να πράξουν το αυτονόητο: Στήριξη του Εθνικού Νέου Αγιονερίου, τόπο καταγωγής των εκπροσώπων και των δύο πλευρών, στην προσπάθειά του να ανανεώσει και πάλι την παραμονή του στην γ’ εθνική κατηγορία, στήριξη του Κιλκισιακού, αθλητικής «ναυαρχίδας», «σημαιοφόρου» και «πρεσβευτή» του φιλάθλου κόσμου όλου του νομού, ώστε να καταστεί δυνατή η επάνοδός του σ’ αυτήν, την νέα αγωνιστική περίοδο.
Τα περί «Εθνικού Κιλκίς», αν πίσω από αυτά δεν διαφαίνονταν …ευσεβείς πόθοι, θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ακόμη και ως στερούμενα σοβαρότητας, εκθέτοντας εκείνους που τα προωθούν και τα υιοθετούν.
Σε συγκυρίες τόσο δυσμενείς θα αποτελούσε οδυνηρή και επιζήμια «πολυτέλεια» γιά το ποδόσφαιρο του νομού κάθε πειραματισμός, που θα «ακύρωνε» θεσμικές αξίες σαν αυτές που συνοψίζονται και συμπυκνώνονται στο όνομα και την Ιστορία του Κιλκισιακού.
«Αν ήταν ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός;»
Επομένως, ευπρόσδεκτη η πάσα «χειρ βοηθείας» προς πάντα εκπρόσωπο του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου εκτός ορίων νομού Κιλκίς αλλά …κάτω τα χέρια από τον Κιλκισιακό!
Άλλωστε, κάθε ομάδα εκπροσωπεί τόπο, τόσο με την στενή όσο και την ευρεία έννοια ως προς την έκταση και τον πληθυσμό, και όχι νομικά πρόσωπα όπως ο δήμος ή η περιφερειακή ενότητα ή η νομαρχία παλαιότερα.
Στον ενθουσιώδη εμπνευστή ή τους ενθουσιώδεις εμπνευστές της ιδέας του «Εθνικού Κιλκίς» και στον ενθουσιώδη αποδέκτη της δήμαρχο Κιλκίς τίθεται ένα ερώτημα: Θα μπορούσε, όχι να «περπατήσει», αλλά να «γεννηθεί» στην σκέψη του οποιουδήποτε μία τέτοια ιδέα αν στην θέση του Εθνικού Νέου Αγιονερίου ήταν η μάδα ενός κεφαλοχωρίου ή μιας πόλης πχ του νομού Θεσσαλονίκης ή του νομού Πειραιώς και στην θέση, αντιστοίχως, του Κιλκισιακού ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός;
«Μαύρο σκοτάδι» που…. θα «έτρωγε» και τους εμπνευστές και τους αποδέκτες τέτοιας σκέψης!
Αν πάλι η κρίση σας δεν φτάνει μέχρις εκεί, τότε θα πρέπει να αναζητήσει κανείς το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανευθυνότητά σας, την οποία ουδείς, όχι φίλος του Κιλκισιακού, αλλά στοιχειωδώς αντιλαμβανόμενος τα του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου και υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος μπορεί να δεχθεί ασχολίαστα.
Όχι μόνον …η μπλόφα!
Και ήδη τα αρνητικά σχόλια γιά το «Εθνικός Κιλκίς» τείνουν να προσλάβουν μορφή «χιονοστιβάδας», ενώ και η υπό συγκρότησιν νέα διοίκηση του Κιλκισιακού δεν θα έχει λόγους να επιδεικνύει την ίδια ανεκτικότητα με την προ ολίγων ημερών απελθούσα, που και εν όψει εκλογών δεν είχε την ευχέρεια να εκδώσει οποιαδήποτε δεσμευτικού χαρακτήρα «σκληρή» ανακοίνωση.
Επί τέλους, πρέπει κάποτε και στον χώρο του ποδοσφαίρου, σ’ αυτόν τον τόπο, οι θεσμικοί παράγοντες να λειτουργούν ως τέτοιοι, και όχι ως …«παίκτες του πόκερ»!
Που …και αυτό έχει αρχές και κανόνες, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται μόνον …η μπλόφα!