Κοινωνία

Ανθρωπιστική βοήθεια φαρμακευτικού στην πλημμυρόπληκτη Σερβία

Δύο κιβώτια με φάρμακα, τρία κιβώτια με παραφαρμακευτικό υλικό και ένα κιβώτιο με βρεφικά γάλακτα συνιστούν το μέγεθος της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πλημμυρόπληκτους της Σερβίας, την οποία συγκέντρωσε και αποστέλλει ο φαρμακευτικός σύλλογος Κιλκίς.srbcons_01
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Η βοήθεια σε φάρμακα και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τα μέλη του συλλόγου μας και από την συνδρομή των κοινωνικών φαρμακείων Κιλκίς και Γουμένισσας, παραδόθηκε την Τετάρτη 28.5.14 στο προξενείο της Σερβίας στην Θεσσαλονίκη.
Η πρόξενος μας υποδέχτηκε και μας ενημέρωσε για την αλληλεγγύη των απλών πολιτών της Σερβίας και των βαλκανικών χωρών και για την άμεση ανταπόκριση από ένα σύνολο εθελοντών, όπως οι «Γιατροί του Κόσμου», η ομάδα διάσωσης από την Ρωσία, την Βουλγαρία και Ιταλία και από άλλους οργανισμούς. Οι πρώτες ανάγκες των ξεριζωμένων κατοίκων σε πόσιμο νερό ρούχα, τροφή και φάρμακα καλύπτονται από την συνεχή ροή βοήθειας αλλά συνεχίζει αυτή να είναι αναγκαία. Η επομένη ημέρα έχει πολλές απαιτήσεις.
Διευκρίνισε, ότι η κατάσταση που επικρατεί μετά τις πλημμύρες απαιτεί σημαντικά έργα διότι αυτό που έμεινε πίσω είναι ένα περιβάλλον πρόσφορο για διάδοση ασθενειών, κρανίου τόπος που θέλει χρόνο, πόρους και προσπάθεια. Η ΕΕ δεν προβλέπεται να βοηθήσει μέσω επίσημου μηχανισμού επειδή η Σερβία είναι χώρα προς ένταξιν. srbcons_04
Η πρόξενος επισήμανε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και στην γειτονική Βοσνία-Ερζεγοβίνη με την οποία συνορεύει. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο δρόμος είναι μεγάλος και σε ότι μας αφορά σαν απλούς ανθρώπους μπορούμε να συνεχίσουμε να συνδράμουμε διότι όντως υπάρχει ανάγκη και γιατί όντως η βοήθεια αυτή θα πάει όντως εκεί όπου είναι αναγκαία.
Η προσφορά μας ήταν κατά την εκτίμησή μας μια μικρή χείρα βοήθειας, αλλά σύμφωνα με την πρόξενο σημαντική και κάθε προσφορά είναι μεγάλη και ανεκτίμητη.
Ας συνεχίσουμε όπως μπορούμε με την ευχή γρήγορα να βρουν όλα το δρόμο τους.
Ο φαρμακευτικός σύλλογος Κιλκίς θα επιχειρήσει δεύτερη αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού. Καλούμε του πολίτες του νομού μας να ανταποκριθούν για άλλη μια φορά προσφέροντας ότι περισσευούμενα φάρμακα διαθέτουν, όπως επίσης παραφαρμακευτικό υλικό και βρεφικά γάλακτα.
Το υλικό θα παραδίδεται στα κοινωνικά φαρμακεία Κιλκίς και Γουμένισσας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα