«Σειρήνα» κινδύνου

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Δελτάρια (κάρτες) σίτισης εκδίδει ο δήμος Κιλκίς γιά τους πολίτες, που εμπίπτουν στην διάταξη της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται η εξ αιτίας της κρίσης απόλυτη οικονομική ανέχεια και αδυναμία.

Βεβαίως, αυτή καθαυτή η πρωτοβουλία καταγράφεται στο ενεργητικό όχι μόνο της δημοτικής αρχής αλλά του συνόλου της διοίκησης του δήμου.

Όμως το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά το ότι φτάσαμε στο σημείο, μία μικρή πόλη σαν το Κιλκίς να αντιμετωπίζει κοινωνικής φύσης προβλήματα, τα οποία χαρακτηρίζουν κατά κανόνα τις μεγαλουπόλεις και ιδιαίτερως τα τρία τεράστια αστικά κέντρα της χώρας.

Και αυτό δεν είναι απλώς «καμπανάκι» αλλά «σειρήνα» κινδύνου και συναγερμού μαζί γιά την πορεία της τοπικής κοινωνίας.

Με τόσο, μάλιστα διαπεραστικό ήχο, που ούτε κωφοί μπορούν να ισχυρισθούν, ότι δεν τον ακούν!

Που σημαίνει, ότι δεν «παίρνει» καθόλου στους τοπικούς άρχοντες και φορείς να «κάθονται σε χλωρό κλαρί», αν το ζητούμενο είναι η αποφυγή των χειροτέρων.

Περισσότερα

Εμμονή για… εύλογες απορίες

Σε περιοχές, όπου δεν υπάρχουν θάλασσα ή γλυκά νερά (λίμνες, ποταμοί, ρυάκια, δίαυλοι), είθισται, και αποτελεί και αυτό παράδοση, την […]

Με αποδέκτη… τον δήμαρχο!

Ο αντιδήμαρχος Κιλκίς, αρμόδιος γιά τον πολιτισμό, ήταν ένα από τα πρόσωπα, που τίμησε πριν λίγες ημέρες η ένωση αποστράτων […]

Δείτε ακόμα