Κοινωνία

Ανθρωπιστική βοήθεια θα διανείμει η περιφέρεια σε Ν.Καβάλα και Χέρσο

Ένδεκα τόννους ανθρωπιστικής βοήθειας, πρόκειται να διανείμει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το αμέσως επόμενο διάστημα στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις τρεις οργανωμένες δομές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη διαλογή των ειδών που θα παραλάβουν οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν οι πρώτοι δέκα εθελοντές φοιτητές που ανέλαβαν με πρωτοβουλία της Πρυτανείας του ΑΠΘ να βοηθήσουν την αντιπεριφέρεια κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης της ΠΚΜ στο δύσκολο έργο του διαχωρισμού των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και του ελέγχου της καταλληλότητας των ειδών, τα οποία συγκεντρώνονται στις αποθήκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Τα είδη στα οποία έγινε η διαλογή και θα διανεμηθούν στα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων των Διαβατών Θεσσαλονίκης, του Χέρσου και της Νέας Καβάλας (κατόπιν σχετικού αιτήματος και ως συμπληρωματικά στο ημερήσιο συσσίτιο) είναι τρόφιμα, βρεφικές και παιδικές τροφές, γάλα και τροφές μακράς ανάλωσης και προέρχονται από προσφορές πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, σχολείων και των μειονοτικών σχολείων της Θράκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ξεσήκωσε»

Χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών «Το Αρκάδι» ήταν αυτό, που, πρώτο μεταξύ πολλών, «άνοιξε» τον «κύκλο» των πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της […]

«Φέτος είναι… η ώρα της»

«Ρεύμα», και μάλιστα ισχυρό, η Νατάσα Σωτηριάδου είχε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Η διαφορά με τις φετινές έγκειται στο […]