Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Η ανθρώπινη πλευρά του Προέδρου

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου στην περιοχή του δήμου Παιονίας, με αφορμή τις εκδηλώσεις γιά την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την επική Μάχη του Σκρα (17/30 Μαϊου του 1918) ολοκληρώθηκε με γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμος σε κατάστημα εστίασης στην Αξιούπολη.

Κατά την διάρκειά του ο πρώτος πολίτης της χώρας και της Δημοκρατίας μας είχε την ευκαιρία να απολαύσει εδέσματα και ποτά της ευρύτερης περιοχής και να παραλάβει διά χειρός του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη ένα καλάθι με κρασιά της περιοχής και τοπικές λιχουδιές ενώ παράλληλα υποσχέθηκε να αποστείλει στην προεδρεία σε δεύτερο χρόνο κάστανα Πάικου, «τα καλύτερα στην χώρα», όπως τόνισε αναφερόμενος και στην προσπάθεια χαρακτηρισμού των ως προϊόν ονομασίας προέλευσης, αλλά και κεράσια, το πρώτο εκ των οποίων δοκίμασε, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομολόγησε από δένδρο στον οικισμό του Σκρα.

Παράληλα κατά την διάρκεια του γεύματος παρέλαβε έναν ακόμη πίνακα του διευθυντή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασιλη Νικόλτσιου, αλλά και μιάς καλαίσθητης έκδοσης του Εθνικού Ιδρύματος ερευνών και μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλςο» και του δήμου Παιονίας με τίτλο «100 χρόνια από την μάχη του Σκρα» που περιέχει δημοσιεύματα της εποχής της μάχης. Η έκδοση παρεδόθη στον κ. Παυλόπουλο από τα χέρια του προέδρου του παραρτήματος του Ιδρύματος στην Μακεδονία Κωνσταντίνου Νικολάκαρου.

Στις εκπλήξεις του γεύματος καθώς ήταν εκτός πρωτοκόλλου και η παρουσία ομάδας καλλιτεχνών μουσικής από τα περίφημα «Χάλκινα» της Γουμένισσας που έδωσε ξεχωριστό τόνο και κέφι στο γεύμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγο πριν την αναχώρησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να χαιρετήσει έναν προς έναν όλους όσους παρευρέθησαν στο γεύμα, να τσουγκρίσει τα ποτήρια του κρασιού μαζί τους, να συνομιλήσει μαζί τους, προσδίδοντας στο επίσημο γεύμα ένα βαθειά ανθρώπινο κλίμα.

Γεγονός, που προκάλεσε και την δέσμευση του Προέδρου, μετά και από σχετικές παρεκλήσεις του δημάρχου Παιονίας γιά το επανιδείν!

Περισσότερα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη

Δείτε ακόμα