Πολιτισμός

Ανθολόγιο της ελληνικής μυθολογίας από την συμπολίτιδα Μ.Πετροπούλου

“Με τα φτερά του Πήγασου” τιτλοφορείται το ανθολόγιο της ελληνικής μυθολογίας που έγραψε η αρχαιολόγος συμπολίτιδα Μυρτώ Πετροπούλου και το οποίο κυκλοφόρησε με μέριμνα των εκδόσεων Οσελότου. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Ανθολόγιο της Ελληνικής Μυθολογίας, γραμμένο με αγάπη και μεράκι από αρχαιολόγο. Συνοδεύεται από δραστηριότητες, παιχνίδια και παραδοσιακά αινίγματα που στόχο έχουν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά, να διεγείρουν τη σκέψη και τη φαντασία τους, και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους.
Ταξιδέψτε με σύντροφο τον Πήγασο και γνωρίστε σε αυτό το πρώτο ταξίδι την υπέροχη Μυθολογία μας μέσα από τους μύθους Θεών, Ηρώων και Πλασμάτων.

 

Η συγγραφέας

Η Μυρτώ Πετροπούλου γεννήθηκε το 1984 στην Καστοριά. Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει αρχαιολόγος σπουδάζοντας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη Μυθολογία, την ανασκαφική συντήρηση και τον πολιτιστικό τουρισμό μέσα από προγράμματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συμμετείχε σε ανασκαφές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Ζει στο Κιλκίς, είναι παντρεμένη, έχει αποκτήσει τον Άγγελό της και εξασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Πρόσφατα διακρίθηκε με έπαινο το παραμύθι της «Η ιστορία της Μελισσάνθης» στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό του περιοδικού Κέφαλος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα