Γενικά

Αντέδρασε σε αυθαιρεσία στα νεκροταφεία και… βρέθηκε κρατούμενος ο πρόεδρος της κοινότητας Τερπύλλου

Ταφικό οικίσκο, εν είδει… μικρογραφίας «μαυσωλείου», ανήγειρε αυθαιρέτως και παρανόμως στο κοιμητήριο Τερπύλλου πολίτης καταγόμενος από εκεί και διαμένων μονίμως εδώ και πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη.

Μόλις το περιστατικό περιήλθε εις γνώσιν του προέδρου της κοινότητας Τερπύλλου Νίκου Χάσογλου, που στην συνέχεια διαπίστωσε και ιδιοίς όμμασι την αυθαιρεσία, απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, την αντιδημαρχία καθαριότητας ανακύκλωσης και πρασίνου, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκουν τα κοιμητήρια.

Όπως δήλωσε στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» η αρμόδια αντιδήμαρχος Kιλκίς, έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την κατεδάφιση του αυθαίρετου ταφικού οικίσκου, με την αποστολή του σχετικού εγγράφου προς τον αυθαιρετήσαντα, με το οποίο αυτός υποχρεώνεται να κατεδαφίσει το κατασκεύασμα εντός συγκεκριμένης άμεσης προθεσμίας, διαφορετικά θα προβεί στην κατεδάφιση η υπηρεσία.

Απίστευτη περιπλοκή
Ωστόσο, νωρίτερα σημειώθηκε μία απίστευτη περιπλοκή με «επίκεντρο» την ολιγόωρη κράτηση του προέδρου της κοινότητας Νίκου Χάσογλου!

Συγκεκριμένα, μετά την ενημέρωση της η αντιδήμαρχος Κιλκίς από αυτόν για το ανακύψαν θέμα, η αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλυσης και πρασίνου κάλεσε τον αυθαιρετήσαντα συμπολίτη και τον ενημέρωσε για τις προβλεπόμενες ενέργειες κατεδάφισης του αυθαιρέτου κτίσματος, αν δεν μεριμνήσει ο ίδιος γι αυτό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκείνος αποχώρησε εκνευρισμένος και εν συνεχεία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Χάσογλου, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος από τα τέλη Μαίου, που εξελέγη σύμβουλος, τον… εκβίαζε, ζητώντας συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, προκειμένου να του επιτρέψει να ανεγείρει τον ταφικό οικίσκο!

(Σ.σ.: Από την μία, η ανέγερση τέτοιων οικίσκων απαγορεύενται ρητώς, ιδίως όταν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι μόνιμος κάτοικος της όποιας συγκεκριμένης περιοχής, από την άλλη ο κ. Χάσογλου ανέλαβε τα καθήκοντά του… τον Σεπτέμβριο).

Το επακόλουθο ήταν να …συλληφθεί ο πρόεδρος της κοινότητας Τερπύλλου με την διαδικασία του αυτοφώρου και να κρατηθεί επί αρκετές ώρες, έως ότου έλαβε γνώση του συμβάντος η κ. Ζιούτα, η οποία και παρενέβη και ενημέρωσε την αστυνομία για τα πραγματικά δεδομένα του θέματος.

Κατόπιν ο κ. Χάσογλου αφέθη ελεύθερος αυθημερόν, ενώ την επομένη προέβη και αυτός σε μηνυτήρια αναφορά κατά του πρωταγωνιστή του περιστατικού. Η τακτική δικάσιμος αναμένεται να ορισθεί εντός των προσεχών ημερών.

Πέρα από την ανθρώπινη πλευρά του θέματος, όσον αφορά στην αυθαιρεσία, το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει και την ανάγκη ουσιαστικών παρεμβάσεων του δήμου προς την κατεύθυνση τόσο της ενημέρωσης των πολιτών για τα ισχύοντα με τα κοιμητήρια όσο και της «θωράκισης» των θεσμικών οργάνων του, φυσικών και νομικών προσώπων, απέναντι σε κάθε φαινόμενο παραβατικότητας, ώστε αυτή να μην μένει ατιμώρητη.

Μόνον έτσι θα αποτραπούν ανεπιθύμητα προηγούμενα, που θα «άνοιγαν» την «όρεξη» και σε άλλους «ζηλωτές» της αυθαιρεσίας και των… «πλαγίων οδών».

Και μόνον έτσι θα έχουν οι αιρετοί θεσμικών οργάνων την δυνατότητα να διαχειρίζονται τέτοια θέματα, χωρίς τον κίνδυνο να «μπλέκουν» αδίκως σε «περιπέτειες» σαν αυτήν που βίωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τερπύλλου Νίκος Χάσογλου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]