Κοινωνία

Ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο του ΦΣΚ γιά συγκέντρωση υγειονομικού υλικού


Πολίτες και φαρμακοποιοί αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες
Εύσημα σε όσους ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριό του γιά συγκέντρωση υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού γιά κάλυψη αναγκών προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στον νομό, απονέμει δημοσίως ο φαρμακευτικός σύλλογος Κιλκίς, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία θα συνεχισθεί εν όσω συνεχίσει να υφίσταται το πρόβλημα.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Η πρώτη παρτίδα υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού παραδόθηκε στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες και ιδιαιτέρως το σύνολο των φαρμακοποιών του νομού μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς, κυριαρχούν σε αντίθεση με το κλίμα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού που προσπαθούν ωρισμένοι κύκλοι να καλλιεργήσουν στην ελληνική κοινωνία.
Οι δραματικές εμπειρίες του ελληνικού λαού αναγκαστικής προσφυγιάς παλιότερα δεν ξεχνιούνται και δεν αφήνουν περιθώρεια πολιτικής εκμετάλλευσης. Είναι γνωστές οι αιτίες που οδηγούν τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στον νομό μας, στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα προς την Βόρειο Ευρώπη.
Σίγουρα δεν είμαστε εμείς που θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα. Θα είμαστε, όμως, υπόλογοι αν δεν προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν την κατάσταση. Αυτό που αναλογεί σε εμάς είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα υγείας αυτού του κόσμου και ιδιαίτερα των παιδιών και ταυτοχρονως να συνδράμουμε στην επάρκεια των μονάδων υγείας για να μπορέσουν να ανταποκριθούν.
Η προσπάθειές μας θα συνεχιστούν, όσο θα υπάρχει το πρόβλημα.
Γι΄αυτό όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρνουν υγειονομικό υλικό στις έδρες των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων Κιλκίς και Γουμένισσας».
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]