Αθλητισμός

Ανοιχτή επιστολή για την δημιουργία χώρου ενναλακτικών αθλημάτων στο Κιλκίς

Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμρχο του Κιλκίς απέστειλαν πολίτες του για την δημιουργία χώρου ενναλακτικών αθλημάτων στο Κιλκίς στην οποία αναφέρουν τα εξής:

“Κύριε Δήμαρχε
Τα αθλήματα του skateboarding, του cycling bmx και των rollers είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στη νεολαία. Χαρακτηρίζονται ως εναλλακτικά αθλήματα πόλης ή αθλήματα δράσης.

Σήμερα, τα αθλήματα αυτά βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης και διάδοσης. Η ενσωμάτωση του cycling bmx (ήδη από το 2008) και του skateboarding (από το 2020) στο αθλητικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, η επιρροή που ασκούν στη νεολαία και στη νεανική κουλτούρα και η αυξανόμενη εξάπλωση του εναλλακτικού αθλητισμού, αποτελούν παραδείγματα της προσπάθειας που διεξάγεται για την ανάπτυξη των εναλλακτικών αθλημάτων πόλης.

Επακόλουθο αυτής της ανάπτυξης, είναι η αύξηση οργανωμένων εγκαταστάσεων, των skateparks, αποκλειστικά για τα αθλήματα αυτά. Με τη σειρά της, η δημιουργία κατάλληλων skateparks λειτουργεί ως αφετηρία για την περαιτέρω διάδοση των αθλημάτων αυτών.

Η άθληση σε οργανωμένα και πιστοποιημένα για την ασφάλειά τους skateparks, σε συνδυασμό με τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού.

Τα οφέλη των εναλλακτικών αθλημάτων πόλης ως μορφή άθλησης είναι αρκετά, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των αθλουμένων. Αποτελούν μια φυσική, αεροβική δραστηριότητα υψηλής έντασης, βοηθώντας στην εκγύμναση όλου του σώματος.

Περαιτέρω, αποτελούν ιδανικό τρόπο εκτόνωσης και ανακούφισης από το άγχος, δημιουργούν έντονα αισθήματα παραγωγικότητας, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ψυχικής ισορροπίας, αποτρέποντας τους νέους ανθρώπους να αναζητούν τρόπους εκτόνωσης και διεξόδους που οδηγούν σε καταστροφικούς εθισμούς και εξαρτήσεις, τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία τους.

Κύριε Δήμαρχε
Εκπροσωπώντας μια ομάδα εκατόν πενήντα (150) περίπου ατόμων, η οποία συνεχώς αυξάνεται με νέα μέλη, σας προτείνουμε τα παρακάτω:

Η δημιουργία ενός οργανωμένου και ασφαλούς skatepark στο Κιλκίς, είτε αυτοτελούς είτε ενταγμένου σε ένα ευρύτερο αθλητικό-ψυχαγωγικό χώρο, μπορεί να λειτουργήσει ως μια βαλβίδα εκτόνωσης, παρέχοντας ευκαιρίες στη νεολαία του Κιλκίς να αναπτύξει έναν υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής.

Ένα σύγχρονο skatepark θα προσφέρει έναν όμορφο και ελκυστικό χώρο αναψυχής, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να διεξαχθούν επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις, παράλληλα με τον αμιγώς αθλητικό χαρακτήρα του. Το Κιλκίς μπορεί να αναδειχθεί σε μια πόλη καινοτομίας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την εικόνα της στο αθλητικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Περαιτέρω, η ύπαρξη ενός skatepark μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης αθλητών και αθλητικών φορέων με τη μορφή του αθλητικού τουρισμού, είτε μεμονωμένα ή εξ αφορμής διεξαγωγής αθλητικών αγώνων. Στην εποχή όπου το skateboarding και το cycling bmx αποτελούν πλέον ολυμπιακά αθλήματα, το skatepark Κιλκίς θα μπορούσε να αποτελέσει τόπο διεξαγωγής πανελλαδικών (ή και διεθνών) αγώνων με σκοπό την ανάδειξη των αθλητών και αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κιλκίς, έθεσε ήδη σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου για την περίοδο 2019-2023, (βλέπετε Άξονας 2: Κοινωνική Πολιτική, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός – Μέτρο 2.4. Ενίσχυση των αθλητικών υποδομών και ανάπτυξη Προγραμμάτων Άθλησης για όλους), στις ενδεικτικές δράσεις του οποίου (και, ιδανικά πιστεύουμε, στην ενδεικτική δράση «Κατασκευή αθλητικών γηπέδων – αθλητικού πυρήνα στην περιοχή του κλειστού γυμναστηρίου») θα μπορούσε να προβλεφθεί και η δημιουργία της ως άνω εγκατάστασης.

Κατόπιν των ανωτέρω, εμείς, η άτυπη «Ομάδα εναλλακτικών αθλημάτων Κιλκίς», η οποία αριθμεί ήδη πολλά μέλη που συνεχώς αυξάνονται,

Σας υποβάλλουμε αίτημα κατασκευής δημοτικού skatepark στη πόλη του Κιλκίς, αυτοτελούς ή ενταγμένου σε ένα ευρύτερο αθλητικό-ψυχαγωγικό πάρκο, και δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας να βοηθήσουμε, προσκομίζοντας περαιτέρω στοιχεία ή με οποιονδήποτε τρόπο μας ζητηθεί, προς τον σκοπό της υλοποίησης του έργου.

Βασίλειος-Στέργιος Κολιούσκας
Αλέξανδρος Βασιλειάδης
Μύρων Θεοδωρίδης
Αχιλλέας Βασιλειάδης

Σημειώνεται ότι η εν λόγω επιστολή έχει κατατεθεί ως αίτημα στο Δήμο Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]